Elke maand verschijnt op onze website en in onze nieuwsbrief een kunstwerk van een Woerdense kunstenaar als “KettingKUNSTWerk”. Voor mei 2024 dit werk van de kunstenaar Nelleke Kuijpers, een schilderij met de titel Krab. Zij werd uitgenodigd voor de KUNSTKetting door Nisett de Wit.

Nelleke Kuijpers vertelt

Dit schilderij van een krab heb ik vorig jaar gemaakt, nadat ik op internet een fotootje tegenkwam. Voor het eerst bekeek ik een krab eens goed en ik was onder de indruk van zijn prachtige scharen. Aangezien ik vooral een heel precieze schilder ben, was het schilderen hiervan een feestje. Ik schilderde het op een doek van 40 x 60 centimeter, met acryl.

Vroeger was ik vooral een tekenaar, met het voornemen “later” te gaan schilderen. In 2000 was het zover. Ik startte met schilderen bij de Zeister kunstenaar Kit Simonis. Zij gaf les in abstract werken, wat me niet zo goed lag.

Na een paar jaar stapte ik over naar het Utrechts Centrum voor de Kunsten en volgde jarenlang de lessen “Portret” van Tineke Baghuis. Toen ik in 2013 lid werd van Kunstkring Woerden zette ik dit voort bij Rob van der Schoor. Al zo’n 14 jaar ben ik ook één keer per week in het atelier van Marjolijn Droog in Zeist te vinden, waar we vrij werken.

Sinds 2 jaar volg ik de masterclasses van Niels Smits van Burgst in het atelier van de Kunstkring. Ik zoek graag naar aparte onderwerpen en schuw niet om er wat humor in te leggen. Zoals gezegd ligt, mijn hart bij het zeer precieze penseelwerk, maar dat neemt niet weg dat ik zo nu en dan het paletmes hanteer, een landschap of abstract maak.

Het winnen van de RijnKUNSTprijs vorig jaar met mijn werk “Gestapeld Blauw” was een grote verrassing (zie het artikel daarover).

Ik heb geen website en ben niet te vinden op Facebook, anders dan die van de Kunstkring. Maar als de Kunstkring ergens exposeert: Bibliotheek, Slagmaat, het eigen atelier…. dan hangt er altijd wel iets van mij bij.

Alle verschenen kettingkunstwerken kan je hier bekijken op Google drive. Daar zijn ze te zien in grotere resolutie dan op deze website.

2 gedachten over “Nelleke Kuijpers – KettingKUNSTWerk mei 2024

  1. Hoi Nelleke,
    Ik heb het schilderij gezien en vind het fantastisch zoals je de krab in elk detail heb weergegeven. Ik vind het mooi zoals je een object vanuit een ander perspectief schildert. Het realistisch schilderen is jouw kracht.
    Veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.