Kunstkajuit - Foto Peter-Paul Oostveen

Inloopatelier van KUNSTaandenRIJN

KUNSTaandenRIJN heeft een oud klaslokaal in gebruik in het oude Minkema college in Woerden. Wij huren deze ruimte anti-kraak, net als veel andere gebruikers van het gebouw. 

We hebben de ruimte geschikt gemaakt voor beeldend kunstenaars uit Woerden en omgeving die zelfstandig willen schilderen, fotograferen, schrijven, tekenen, of andere (stofvrije) kunst willen maken. Op de foto – gemaakt door Peter-Paul Oostveen – zie je hoe de kajuit er van binnen uit ziet. Ezels natuurlijk, maar ook een handig rek aan de muur om uw werk op te hangen. Er is een keuken waar koffie en thee gezet kan worden.

Het adres van de KUNSTKajuit is: Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GM Woerden. Klik hier voor een routebeschrijving. Parkeren van je fiets of auto kan voor de deur.

De deelnemers hebben geen vaste werkplek, maar wel kunnen ze hun werk laten staan op een ezel, zodat er een volgende keer verder aan gewerkt kan worden. Daarnaast heeft elke deelnemer een halve plank in een van de stellingkasten om spullen op te slaan.

Er is een appgroep waar de deelnemers melden wanneer ze er zijn, zodat we elkaar letterlijk niet in de weg zitten.

Belangstelling?

Kom vooral eerst eens kijken. Vrijwel elke donderdagmiddag kan je langskomen vanaf 13:30 uur. Meld je dan eerst even aan via de contactpagina. Je krijgt daarna bericht, zodat je zeker weet dat er mensen aanwezig zijn.

Heb je belangstelling om vaker mee te doen, dan kan je een knipkaart kopen, maar je kan ook vaste deelnemer worden. Dan kies je voor een abonnement. Er zijn verschillende vormen:

Knipkaart

Kom zes keer naar de Kajuit voor een bedrag van € 25 euro. Je wordt lid van onze appgroep, zodat je kan zien wanneer er mensen aanwezig zijn. Je kan ook vragen of iemand speciaal wil komen, de andere deelnemers vinden dat leuk en gezellig. Leer eens andere mensen kennen, en laat je inspireren door de losheid en vrijheid van het oude Minkema gebouw. Zo zit je nergens aan vast en heb je alle vrijheid.

Onbeperkt abonnement: deelnemersbijdrage is € 40,- per maand

Je kunt onbeperkt werken in de KUNSTKajuit tijdens de openingstijden (8:00 uur – 24:00 uur). Je krijgt de sleutel en kan onbeperkt naar binnen.

Beperkt abonnement: € 25,- per maand

Je kunt werken op een vast gekozen dagdeel (max 5 uur) per week. In overleg met de beheerder kan er incidenteel op een andere dag worden gewerkt of kunnen gemiste dagen in de week ervoor of erna worden ingehaald.

Deelnemers zorgen zelf voor hun materialen en zijn samen verantwoordelijk voor een schone werkplek en een respectvolle sfeer!

Vragen?

Mogelijk heb je vragen of wil je een afspraak maken en rondkijken voordat je een besluit neemt. Neem dan telefonisch contact op met de beheerder: Astrid Baars, tel 06-19656685. Een email sturen kan natuurlijk ook via de contactpagina.


4 gedachten over “De KUNSTKajuit

  1. Ik wil graag op de hoogte blijven. Ik kom binnenkort in Woerden wonen en zoek dan een schilderplek . Hartelijke groet Gerbrig

    1. Beste Gerbrig, alvast van harte welkom in Woerden, ik stuur uw gegevens door naar de beheerder van de KUNSTKajuit, Astrid Baars. Met vriendelijke groet, Elly Waterman

  2. Vraagje! Heb je dan je eigen plekje of verschuif je steeds met je spullen? Neem je die steeds mee hoe werkt dat precies?

    1. Leuk dat u dat vraagt. Ik heb uw vragen doorgestuurd aan Astrid Baars, zodat zij antwoord kan geven. Groet, Elly Waterman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.