Elke maand verschijnt op onze website en in onze nieuwsbrief een kunstwerk van een Woerdense kunstenaar als “KettingKUNSTWerk”. Voor april 2024 dit werk van de kunstenaar Nisett de Wit uit Nieuwerbrug, een schilderij met de titel live music. Zij werd uitgenodigd voor de KUNSTKetting door Lottie de Bruijn.

Live music – Nisett de Wit

Nisett de Wit over het schilderij

Dit schilderij heb ik geschilderd naar een stil van een oude film. Meestal heb ik maar een deel op de foto van wat later een heel schilderij gaat worden, in dit geval de dame op de piano, waar vervolgens al schilderend een heel verhaal omheen ontstaat. De mannen achterin mogen vaag; horen zij nu bij de afgebladerde posters aan de muur of is het publiek?

Nisett de Wit vertelt over zichzelf

Waar ik in het verleden veel portretopdrachten hebt gedaan, ben ik nu meer bezig met impressionistisch werk; de losse schildertoets bevalt mij prima en geeft mij meer vrijheid. Alle onderwerpen komen hierbij aan bod, van portret tot landschap en verhalende taferelen. Olieverf is daarbij mijn favoriete materiaal. Ik schilder ook graag naar waarneming, buiten in de natuur of naar model.

Mijn atelier bevindt zich in ons kantoorpand, waar ik af en toe dankbaar gebruik maak van de mensen die daar werken. Zij zitten soms even model voor mij, de man die piano speelt op het schilderij is onze boekhouder.

Mijn grote passie ligt bij het lesgeven. In mijn atelier in Nieuwerbrug geef ik schilder- en tekenlessen aan groepen volwassenen. Het thema dit seizoen is Pierre Bonnard, dit gaat vooral over kleurenleer. In deze lessen wordt veel geleerd, we gaan met zijn allen door dit boeiende proces en brengen elkaar daardoor naar een hoger niveau. 

Zelf volg ik ieder jaar nog masterclasses bij DARA in Haarlem waar buitenlandse docenten worden ingevlogen, want er blijft altijd wat te leren.

Meer zien van Nisett de Wit:

Alle verschenen kettingkunstwerken kan je hier bekijken op Google drive.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.