Nieuwsbrief nr. 55 – januari 2022

Hier is de korte nieuwsbrief voor januari 2022. Het is stil in creatief Woerden. Er zijn leuke filmpjes gemaakt en er is zicht op activiteiten vanaf half januari. De redactie wenst je een heel gelukkig nieuwjaar toe met deze mixed-media-linosnede die in de KUNSTKajuit is gemaakt. 

 

RijnKUNSTprijs 2022

Wil je volgend jaar exposeren in de bibliotheek van Woerden? En wil je kans maken op een trofee, gemaakt door de Woerdense beeldhouwer Gerrit Peele. Maak dan een kunstwerk met het thema “Stadsleven”. Inschrijven uiterlijk 15 januari. Meer informatie op de website van KUNSTaandenRIJN.

 

Taal en teken

In het Woerdense Kontakt een heel leuk dubbel-interview met Marina en Carla, die meededen aan ons project Taal en Teken. Ook hun geïllustreerd verhaal staat in de krant. Geïnspireerd? Wilt u ook meedoen? Dat kan nog volgend jaar vanaf 15 januari. Alle informatie staat op onze website.

 

Encaustic art – driedelige cursus

Onder begeleiding van Annelies Leeflang ga je met een schildersijzer (een soort kleine strijkijzer), gekleurde blokjes bijenwas op speciaal hittebestendig papier composities maken. Drie maal donderdagochtend: 20 januari, 3 en 17 februari. Ervaring en tekentalent zijn niet nodig om kennis te maken met deze techniek.

 

Workshop art-journal

Een art-journal is een boek waarin je creatief bezig bent met materialen en technieken, zolang het maar plat is. In deze introductieworkshop ga je met acrylverf, knipsels, sjablonen en stempels een creatieve afbeelding maken die helemaal uniek voor jou is. Vrijdagochtend 21 januari 2022. Aanmelden via de website.

 

Minicursus tekenen

Zou je willen starten met tekenen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Of lijkt tekenen je wel leuk, maar weer je niet zeker of het echt wel iets voor jou is? Doe dan deze minicursus van twee lessen, waar de beginselen van het tekenen worden uitgelegd en geoefend, waarna je zelf verder aan de slag kunt. Vrijdagochtend 28 januari en 4 februari.

 

Workshop 3D “schilderij”

Je kunt in deze workshop een nostalgische collage op een houten tray maken of een 3D tafereel in een houten kistje. We werken met papier, verf, klei en andere materialen. Deze workshop bestaat uit 2 delen! Data: zaterdagmiddag 5 en 12 februari 2022.

 

Minicursus schilderen met acrylverf

Deze minicursus onder leiding van Liza Schot bestaat uit twee lessen: Op de eerste ga je een kleurrijk stilleven maken met kleine muziekinstrumenten. De tweede les oefen je met landschappen naar aanleiding van foto’s en schilderijen. Vrijdagochtend 11 en 18 februari 2022.

Meer KUNSTNieuws

 

Atelierroute 2022

Het thema van de atelierroute 2022 is “De cirkel is rond”. Achterliggende gedachte hierbij is dat het in 2022 mogelijk wordt een rondje door de Woerdense Singel te varen. De organisatie is van plan het kunstlint door de stad te organiseren zoals de afgelopen twee jaar. Zij hoopt dat het ook mogelijk zal zijn om de ateliers te bezoeken.

 

Herindelingsmonument in beeld

In de serie Beelden in Woerden is bij RPL deze keer het Herindelingsmonument (Hans van de Pennen) aan de beurt. Marita Damen (Beheer kunst in de openbare ruimte) legt uit wat de geschiedenis is van het herindelingsmonument. Klik en bekijk de film op Youtube.

 

Cym Crea Computer videoshow

Simone van Groenestijn produceert een leuke video voor het online Cultuurcafé waarin zij inzicht geeft in haar activiteiten op het gebied van computerkunst met jonge mensen en haar eigen recyclingkunst.

 

Ook “de Bijtjes” in videoshow

In deze video geproduceerd voor het Cultuurcafé presenteren Gonny (beelden) en Roel (schilderwerken) van der Bij zich met hun artistieke producten. Altijd de moeite waard, het werk van dit zo bijzondere liefdespaar. Klik om de film te bekijken

 

Voorzitter Stadsmuseum

Vanaf 1 januari is Volkert Batelaan uit Woerden de nieuwe voorzitter van het bestuur van het Stadsmuseum. Batelaan is ook betrokken bij het Everthuis in Bodegraven. Het stadsmuseum krijgt tevens een nieuwe office manager: Rowena Kemkers neemt afscheid en wordt opgevolgd door Anne Marieke den Haan. 

Redactie en samenstelling: Elly Waterman
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* KUNSTaandenRIJN
Wilt je iets wijzigen aan de ontvangst van deze nieuwsbrief?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of jezelf uitschrijven.

Heb je nieuws voor de volgende nieuwsbrief? Dat is heel erg welkom. Stuur het ons alsjeblieft toe. De volgende nieuwsbrief verschijnt over ongeveer een maand.

Contact: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.