Buiten schilderen bij de KUNSTKajuit
De KUNSTKajuit van KUNSTaandenRIJN vaart verder met de nieuwe regels vanwege de Coronacrisis. Onze ruimte in de oude Minkema school is groot genoeg om tenminste 1,5 meter afstand te houden. Daarnaast hebben we extra hygiënische maatregelen getroffen.
De deelnemers hadden altijd al een groepsapp, zodat zij van elkaar wisten wie er aanwezig was. In de groepsapp kun je nu tijd alleen in het atelier reserveren.
Astrid Baars:
“We werken in onze ruimte natuurlijk zoals altijd. Ook schilderen we nu in de tuin van de oude Minkema.  We kunnen daar makkelijk ruim afstand houden en trotseren de elementen wind en zon. Acrylverf houdt niet van de zon. De verf op je palet krijgt al snel een hard laagje. Je moet dus flink doorwerken. “
Hoe anders wordt je werk als je geen denktijd hebt. Leuk om te proberen. Stuurt u ons een foto?

Elly Waterman:

“Thuis heb ik mijn zolderkamertje waar ik fijn kan werken. Nu ik vanwege COVID eind 2021 nog steeds zoveel thuis moet blijven, komen de muren toch wat op mij af. Daarom ga ik graag een of twee keer per week naar de KUNSTKajuit. Daar is zoveel ruimte dat ik zonder zorgen anderen kan ontmoeten en wat kletsen. En knoeien mag daar ook. Creatief zijn in de KUNSTKajuit maakt mijn hele hoofd leeg, en mijn handen voelen zich vrij om te maken waar ik maar zin in hebt. Dat ik daar ruimte heb om kennis te maken met nieuwe technieken stimuleert mij nog meer.”

“Ik weet het zeker, ook als corona voorbij is blijf ik hier komen.”

Annemiek Visser:

“De KUNSTKajuit is in deze coronatijd een fijne en ruime plek om te kunnen werken. Afwisselend ben ik in dat atelier en thuis aan de slag. Schilderen verzet mijn zinnen in deze rare tijd en ik vind het heel heilzaam.”

“Thuis beschilder ik kokers (zogenaamde ‘fietstaskunst’) voor een expositie in de Blauwe Meije in juli en augustus van dit jaar (2020), samen met kajuitgenoten. In het atelier schilder ik op grote doeken aan een serie die gaat over emoties/gemoedstoestanden. Achter me hangt een schilderij dat heet ‘Fuck You Corona’ en ik ben bezig met een werk dat -naar alle waarschijnlijkheid-  ‘Daydreams’ gaat heten.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.