De juryleden bekijken de inzendingen

Coronavirus: Prijsuitreiking is uitgesteld

De vakjury van de RijnKUNSTprijs 2020 heeft haar keuze gemaakt. De jury bestaande uit Karel van den Bosch (Cultuurlokaal), Sietse Goverts (kunstenaar), Karin Vredenbregt (kunstenaar) en Teatske de Jong (Stadsmuseum), was blij verrast door het aantal én het hoge niveau van de 28 inzendingen.

‘Dit niveau en de onderling enorme verschillen in gebruikte technieken en materiaalkeuze maakte dat het jureren niet eenvoudig  was’, aldus Karel van den Bosch. ‘Maar het bekijken van de werken, de creatieve vondsten, de vrije omgang met het thema, het getoonde vakmanschap was daardoor een meer dan plezierige bezigheid voor de juryleden’. Er waren werken bij waar grote zeggingskracht uit sprak, er waren werken die, zo voelde de jury dat, meer “lagen” en persoonlijke boodschappen “camoufleerden” dan het werk op het eerste gezicht aan ons toonde.

De genomineerden voor de 2D-prijs zijn:

  1. Marian de Jong met ‘Gevangen in geborgen verleden…’
  2. Fonds van der Reep met ‘De grot’
  3. André Zentveld met ‘Schone schijn’
  4. Inge Sips met ‘Het geschenk voor Troje’

De genomineerden voor de 3D-prijs zijn:

  1. Diklah Zohar met ‘De nieuwe kleren van Athene’
  2. Mieke Freyee-Roling ‘Bijna onzichtbaar, totdat je de top hebt bereikt’

Tot 20 maart 15:00 uur kan iedereen meestemmen voor de publieksprijs tijdens openingsuren van de Bibliotheek Het Groene Hart Woerden.  Op zaterdag 21 maart om 14:00 uur worden alle winnaars bekend gemaakt, ook in de bibliotheek. De winnaars krijgen dan een trofee, gemaakt door AFA B.V. Maatwerk in Metaal.

De werkstukken blijven in de bibliotheek te zien tot 28 maart.

Alle inzendingen zijn hier te bekijken, voor wie niet naar de bibliotheek kan komen:

https://kunstaandenrijn.nl/wp-content/uploads/2020/03/20200303-Definitief-overzicht-inzendingen-Rijnkunstprijs.pdf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.