Creatief Woerden ontplooit meer activiteiten dan ooit – ondanks de COVID maatregelen. Tien creatieve cursussen en workshops in onze KUNSTKombuis. Kunstenaars zijn bezig met hun inzending voor de RijnKUNSTprijs en er komt een tweede serie Taal en teken. Er zijn ook talloze activiteiten elders in Woerden, waaronder vele nieuwe exposities. Er zijn wel beperkingen; zo mogen er na 17.00 uur geen bijeenkomsten zijn, en moet de QR code getoond worden. Ondanks dat, veel leesplezier!

Taal en teken

De eerste cursus Taal en teken is voorbij. Het resultaat mag er zijn, prachtige geillustreerde verhalen van Woerdense schrijvers en tekenaars, met als thema Woerden wordt vervolgd. De deelnemers zijn heel enthousiast. Gelukkig is er een tweede serie gepland, die start op 15 januari. Meld jij je aan voor 15 december?

RijnKUNSTprijs 2022

Wil jij ook een kans krijgen om te exposeren in de bibliotheek Woerden? En ben je uitgedaagd door het thema Stadsleven? Doe dan volgend jaar mee met de RijnKUNSTprijs. Inschrijven uiterlijk 1 januari 2022. Alle informatie staat op de website. Je kunt werken in 2D of 3D inzenden.

Creatief en COVID

Onze activiteiten overdag kunnen doorgaan. We houden ons uiteraard aan de basisregels:

Bijeenkomsten na 17.00 worden afgelast, in elk geval de komende drie weken. Verder vragen wij om je QR-code, dus denk eraan je telefoon mee te nemen.

KUNSTaandenRIJN
– cursussen en workshops –

Locatie: KUNSTKombuis – Van der Valkboumanlaan 7, Woerden
Vrijdagochtend
3 en 10 december 2021
Mini-cursus schilderen met acrylverf,
Snel reageren als je mee wilt doen!
Zaterdagochtend
11 december 2021
Workshop winterstilleven in aquarelverf
Dinsdagavond
11 januari 2022
Workshop kijkdoosje maken
Vrijdagochtend
14 januari 2022
Workshop lino snede
Zaterdagochtend
15 januari 2022
Workshop intuïtief kleurenschilderij
Zaterdagmiddag
15 en 22 januari 2022
Tweedelige workshop, 3D “schilderij”
Donderdagochtend
20 januari, 3 en 17 februari
Cursus Encaustic Art
Vrijdagochtend
21 januari
Workshop art-journal
Vrijdagochtend
28 januari en 4 februari
Mini-cursus tekenen
Vrijdagochtend
11 en 18 februari
Mini-cursus schilderen met acrylverf

Meer KUNSTNieuws
– cursussen en workshops –

Zin in tekenen/schilderen?

Waar? In het Baken, vrijdag van 15.00 tot 16.30.
Wie? Basisschoolkinderen (ook volwassenen!).
Door Marijke Abbink.
Ruim 17 jaar ervaring.
Meer weten? www.creatiefkleurenarchief.nl.
of bel met 06-44112946
.

Het kerstfeest in beeld

De Volksuniversiteit organiseert een lezing over de iconologische ontwikkeling van de afbeelding van de geboorte van Christus. De lezing wordt gegeven door historica Mw. mr.drs. C.J. (Ina) Bertsch op woensdag 15 december om 10:00 u in Het Klooster Woerden.

Cursus “Hoe verzin je het?!”

In de cursus: ’Hoe verzin je het?!’ geeft Annemiek Visser in zeven lessen handreikingen om geïnspireerd te raken en je creativiteit en fantasie te prikkelen. Start: 12 januari 2022 in Woerden.

Meer KUNSTNieuws
– exposities –

John Konijn

Tot en met 22 januari 2022 exposeert John Konijn met olieverfschilderijen waarin de werkelijkheid dichtbij is maar waarbij ook ruimte is voor eigen interpretatie. Galerie Van Slagmaat aan de Leidsestraatweg 36 in Woerden is geopend op vrijdag en zaterdag van 10-17 uur.

Marianne Aulman

In de Blauwe Meije exposeert momenteel Marianne Aulman met onder andere kleurige litho’s en schilderijen met thema’s uit diverse culturen. Ook haar tassen en sieraden zijn te zien, gemaakt van hergebruikte materialen. Het adres is Meije 300, 3474 MD Zegveld.

Alphons van Leeuwen

Alphons van Leeuwen exposeert in het Groene HartHuys in Bodegraven tot 24 december 2021. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 24 december op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Het adres is Bouwsteeg 6 in Bodegraven.

Wintersalon Kunstkring

De Wintersalon 2021 van de Kunstkring Woerden wordt gehouden op 10, 11, 17 en 18 december in de expositieruimte van galerie van Slagmaat aan de Leidsestraatweg 36 in Woerden. Er zal gevarieerd werk te zien zijn van onder meer schilderkunst, 3D-werk, poëzie en fotografie.

Reinaerde Digiteam Woerden

Het Reinaerde Digiteam heeft zich gespecialiseerd in het werken met Photoshop, Illustrator en Indesign. Het team laat t/m 21 januari de resultaten zien In de Atriumhal en vitrine van het St. Antonius Ziekenhuis, Polanerbaan 2, 3447 GN Woerden.

Expositie Polycromia

De schilderclub Polycromia, die bestaat uit zeven kunstenaars, exposeert tot maart volgend jaar in de Bibliotheek van Woerden. De club bestaat meer dan 10 jaar. Op de foto een schilderij van Marga Vijn.

Koos en Katja vd Nieuwendijk

Vader en dochter exposeren in Galerie De Drye Coninghen, Havenstraat 4 in Oudewater. De tentoonstelling laat de tegenstellingen zien in hun werk maar ook de overeenkomsten. Er zijn tweeluiken en drieluiken, combinaties van werk van beiden, maar er is ook werk van elk afzonderlijk.

House of Arts

In het House of Arts zijn steensculpturen te zien van Yvonne Paauwe, abstracte en figuratief werk in verschillende steensoorten. Daarnaast de kleurrijke batikschilderijen van Shuen Li Spirit. Woensdag, vrijdag en zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur, Molenstraat 40, Woerden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.