RijnKUNSTprijs

Het wordt al een traditie, in 2022 voor de vijfde keer de RijnKUNSTprijs. Alle creatievelingen en kunstenaars die wonen, werken of leren in de gemeente Woerden kunnen meedoen. Het thema is Stadsleven. Klik voor meer informatie en doe mee. Aanmelden vóór 1 januari 2022.
 
 

Minicursussen en een workshop

In de gloednieuwe KUNSTKombuis:

De docent, Liza Schot, staat op de foto.

 

KUNSTCitaat van de maand

De vraag is niet waar je naar kijkt …  maar wat je ziet. Henry David Thoreau, Amerikaanse 19e-eeuwse schrijver. Foto: Wilhelmien, bloeiend eendekroos.
 
 

Taal en teken

Vanaf 15 januari kun je meedoen aan ons project Taal en teken, voor tekenaars en schrijvers. Schrijvers en tekenaars werken samen aan een geïllustreerd verhaal, bedoeld voor het feestjaar Woerden 650. De deelnemers krijgen een korte cursus. Op de eerste bijeenkomst ga je kennismaken en doe je samen een inspiratieoefening. Meedoen? Klik hier.
 
 

Docenten creativiteit gezocht

KUNSTaandenRIJN zoekt freelance docenten die cursussen of workshops willen geven. Denk aan tekenen, schilderen, pastel, aquarel, druktechnieken etc. Kijk voor meer informatie op onze website. Wij bieden ook letterlijk ruimte aan creatieve ondernemers.

 

CCW Nieuws

KUNSTaandenRIJN ondersteunt de initiatiefgroep Creatief Centrum Woerden.
 
 

Praat mee op 11 november

Op 11 november 19:00 uur vindt een bijeenkomst plaats over het Creatief Centrum Woerden. Doel van de bijeenkomst is om met belangstellenden te bespreken hoe we een CCW kunnen realiseren. De bijeenkomst is in de KUNSTKajuit vlak bij station Woerden. Voor meer informatie en aanmelden: klik hier.
 

Meer KUNSTNieuws

 
 

Met andere ogen

Deze tentoonstelling in museum Gouda draait om aandachtig kijken. Kunstwerken uit de collectie worden onderworpen aan allerlei blikken. Waar wordt jouw blik door beïnvloed? En wat gebeurt er als je eens door de ogen van iemand anders kijkt? Tot en met 9 januari.
 
 

Prijzen IVN fotowedstrijd

Met de foto Kauw met pluis in de snavel is de heer Van Baalen de winnaar van de fotowedstrijd die IVN Woerden organiseerde voor haar veertigjarig bestaan. De tweede prijs was voor Ries de Kruijff met de foto Ooievaars op nest. De derde prijs kreeg mevr. Elbers met haar foto Prunus en molen.
 
 

geKOEsterd in Stadsmuseum

Tot en met 15 mei volgend jaar kun je in Woerden niet om de koeien heen! In het Stadsmuseum zijn koeien in schilderijen en beelden te zien vanaf de 17de eeuw tot nu. De gratis toegankelijke pop-up expositie aan Rijnstraat 35-37 blijft te zien tot en met 6 februari 2022.
 
 

Schilderen met paletmes

De Workshop Factory in Woerden organiseert op de avond van 8 december een workshop Schilderen met paletmes, onder leiding van kunstenaar Aly Grelling. Er wordt acrylverf gebruikt in combinatie met verdikkingsmiddelen. Er zijn nog meer creatieve workshops, zoals Schilderen als van Gogh op 10 november.
 
 

Kunstkring Woerden

Op 20 en 21 november exposeren vier leden met verschillende disciplines in het atelier van de Kunstkring. Jannie Maakenschijn, Lottie de Bruijn, Vera Pieterse en Carla Vermeend. 
 
 

Winnaars Woerdens Kunstlint

De winnaar van de juryprijs van het Woerdens Kunstlint is Annemiek Visser met de Polderwas. Een drieluik waarvan hiernaast een deel is afgebeeld. André Zentveld won de publiekprijs. Lia Meiborg en Donate Berkhof wonnen de 2e en 3e prijs. Daan Braams kreeg een aanmoedigingsprijs. Lees hier het juryrapport.
 
 

Petra van der Made – schilderles

Petra van der Made geeft vanaf november weer schilderlessen. Op dinsdagavond en woensdagochtend in Alphen aan den Rijn, op donderdagavond in Gouda. Het zijn series van vijf lessen. Meer informatie staat op haar website.
 
 

Kaarslicht

Vanaf 13 november 2021 tot en met 27 maart 2022 is in Museum Gouda de expo Kaarslicht te zien. Met werk van kunstenaars uit de Lage Landen, die met behulp van kaars- en toortslicht een bijzondere sfeer in hun werk weten te suggereren.
 
 

Het Groene HartHuys open

In Bodegraven is medio oktober het Groene Harthuys geopend. Een oud kaaspakhuis is helemaal opgeknapt en biedt ruimte aan kunst, cultuur en historie. Neem vooral een kijkje op de website. De foto van het interieur hiernaast is van Ap Quist.
 
 

Monique Ilsink

Na het verschijnen van haar boek “De oude wijze boom” exposeert Monique Ilsink haar foto’s met sfeerbeelden vanaf 23 oktober aan de Laan van Overvliet 24 in Linschoten. Te bezoeken na het maken van een afspraak op 06 14158034.  
 
Redactie en samenstelling: Elly Waterman Copyright © *|CURRENT_YEAR|* KUNSTaandenRIJNWilt je iets wijzigen aan de ontvangst van deze nieuwsbrief? Je kunt je voorkeuren aanpassen of jezelf uitschrijven. Heb je nieuws voor de volgende nieuwsbrief? Dat is heel erg welkom. Stuur het ons alsjeblieft toe. De volgende nieuwsbrief verschijnt over ongeveer een maand. Contact: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com *|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.