Vanaf november/december 2021 zal Liza Schot – van Gelderen de gloednieuwe KUNSTKombuis in gebruik nemen met verschillende mini-cursussen en workshops:

Liza Schot – van Gelderen

De cursussen worden in een kleine groep van maximaal 8 cursisten gegeven. Bij te weinig belangstelling gaan de cursussen niet door.

Over Liza

Liza Schot verzorgt sinds 1990 teken- en schilderlessen op scholen, in buurthuizen en in haar ateliers in Rotterdam en Noord-Frankrijk. In de jaren’80 ging zij naar de Kunstacademie en leerde los te komen van dat wat zij tot dan toe allemaal had geleerd. Van 1995 t/m 1999 studeerde zij voor de tweedegraads bevoegdheid Tekenen en Schilderen in Rotterdam. Voor meer informatie en een kijkje in haar werk kunt u haar website bezoeken www.atelierliza.nl.

Mini-cursus tekenen voor beginners

Heb je altijd al willen starten met tekenen, maar wist je niet goed waar te beginnen? Of lijkt tekenen je wel leuk, maar weer je niet zeker of het echt wel iets voor jou is? Doe dan deze mini- cursus van twee lessen, waar de beginselen van het tekenen worden uitgelegd en geoefend, waarna je zelf verder aan de slag kunt.
In deze cursus leer je voorwerpen bekijken en deze al tekenend overbrengen op een vel papier. Je krijgt uitleg over de materialen die je daarbij kunt gebruiken; welke potloden kunnen welk effect bereiken? En hoe teken je met fineliners? Ook leer je het een en ander over perspectief en hoe je dat op papier overbrengt.
Heb je zelf wensen wat betreft het leren tekenen (wil je bijvoorbeeld naar aanleiding van een foto werken?), ook deze kunnen in het programma mee genomen worden.

Docent tekenen voor beginners: Liza Schot – van Gelderen
Data: vrijdag 28 januari en 4 februari
Tijdstip: 9.30 – 12.00 uur
Locatie: De KUNSTKombuis (let op! deze locatie is op de eerste verdieping en er is geen lift) Van der Valk Boumanlaan 7, Woerden (oude Minkema-school)
Prijs: 62 euro (incl. materiaal) p/p
Als je vragen hebt, of je wilt je aanmelden, dan kan dat op cursussen@kunstaandenrijn.nl. Aanmelden kan tot en met 23 januari 2022.

Mini-cursus schilderen met acrylverf

Een kleurrijk stilleven van kleine muziekinstrumenten op tafel is de basis van waaruit we de eerste ochtend gaan schilderen. Tips over basiskleuren en mengen zullen de boventoon voeren. Hoe kan je snel de eerste opzet maken en wordt het een plat schilderij of iets met diepte? Hoe maak je zwart met blauw, geel en rood? Penselen, papier en verf zijn allemaal aanwezig. De tweede ochtend gaat over landschappen naar aanleiding van foto’s en schilderijen. Welke kleuren worden vooral in de verte gebruikt en welke juist vooraan? Hoe maak je de juiste kleur voor schaduwen? Een plat fantasielandschap kan natuurlijk ook. De geheimen van het kleurgebruik van bekende en onbekende kunstenaars gaan we ervaren en bespreken. Wat maakt een schilderij prettig om naar te kijken? Wat maakt het juist onrustig? Vincent van Gogh heeft zo zijn eigen manieren uitgevonden om de kijker in zijn werk te trekken. Hij staat in ieder geval op het programma.

Docent schilderen met acrylverf: Liza Schot – van Gelderen
Data: vrijdag 11 en vrijdag 18 februari 2022
Tijdstip: 9.30 – 12.00 uur
Locatie: De Kunstkombuis (let op! deze locatie is op de eerste verdieping en er is geen lift)
Van der Valk Boumanlaan 7, Woerden (oude Minkema-school)
Prijs: 65 euro (incl. materialen)
Als je vragen hebt, of je wilt je aanmelden, dan kan dat op cursussen@kunstaandenrijn.nl.
Aanmelden: tot en met 28 november 2021 (cursus start 3 december), uiterlijk 6 februari 2022 (cursus start 11 februari)

Workshop winterstilleven in aquarelverf

Tijdens deze workshop ga je al kijkend naar een stilleven op tafel schilderen met aquarelverf. Het thema is de winter. Denk bijvoorbeeld aan een half opgevouwen sjaal, handschoenen en schaatsen of aan een kom chocolademelk en andere winterse dranken in combinatie met een lichtje in een lamp. Docente Liza Schot zal je stap voor stap meenemen in het schilderproces. Je leert: papier opspannen, een voorschets maken en hoe je op aquarelpapier begint. Vervolgens maak je kennis met penseelstreken en krijg je allerlei nuttige tips, zodat je aan het einde van de ochtend met je eigen winter aquarel op papier én meer kennis over het gebruik van aquarelverf naar huis gaat. De workshop is zowel voor beginners als voor meer gevorderde deelnemers.

De prijs van materialen (behalve papier) zit niet bij de workshopprijs inbegrepen. Je kunt je eigen aquarelverf en kwasten meenemen. Je kunt ze ook bij de docente aanschaffen tegen betaling van 25 euro. Graag bij aanmelding aangeven of je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken.

Docent aquarelverf: Liza Schot – van Gelderen
Datum: zaterdag 11 december 2021
Tijdstip: 10.00 – 13.00 uur
Locatie: De KUNSTKombuis (let op!: deze locatie is op de eerste verdieping en er is geen lift) Van der Valk Boumanlaan 7, Woerden (oude Minkema-school)
Prijs: 32 euro (inclusief papier, excl. schildermateriaal)
Als je vragen hebt, of je wilt je aanmelden, dan kan dat op cursussen@kunstaandenrijn.nl.
Aanmelden kan tot en met 10 december 2021. Deze workshop gaat door, want we hebben voldoende aanmeldingen, er is nog plaats voor één persoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.