KUNSTKafé voor schilders

Maandagavond 5 februari 2018 is het eerste KUNSTKafé voor schilders en alle andere belangstellenden. De toegang is gratis. Als speciale gast vertelt Adri Langbroek over zijn werk. U kunt uw eigen schilderij meenemen om daarover in gesprek te gaan met anderen. Na afloop praten we nog even gezellig na. Inloop: 19.45 uur, einde: 22.00 uur. Locatie: De Tafel van Twaalf, Gebroeders Grimmkade 57, Woerden. Klik hier voor meer informatie. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten wordt op prijs gesteld.

KUNSTKonferentie in De HALL

Zet het alvast in uw agenda. Op zaterdag 2 juni organiseren wij de KUNSTKonferentie bij De HALL in Woerden. U kunt zich nu al aanmelden voor een interessante en gezellige dag. Lees hier meer.

Expositie van Henk en Manon Hoogeveen

Foto: Julia Goes

Henk en Manon Hoogeveen exposeren tot en met 10 maart 2018 in het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden, De expositie is gratis toegankelijk. Lees meer over vader en dochter.

 

Kijk op Kaas – George de Wrede

Een beschouwing over twee van de kunstwerken die nog te zien zijn tot en met 11 maart 2018 in het Stadsmuseum Woerden. Onder andere over “Royal Dinner”, schilderij van Brita Seifert. Lees hier het artikel.

‘Ontdek 2018’ Galerie Sille

Van 2 februari tot en met 2 april exposeren in Galerie Sille in Oudewater 12 kunstenaars met keramiek, brons, schilderkunst, fotografie en combinaties daarvan. Deelnemende kunstenaars zijn o.a. Monique Lipsch (foto), Sietse Goverts, Teis Albers, Evelyn Hamilton en Barend Houtsmuller. Klik hier voor meer informatie.

Trofee voor RijnKUNSTprijs

Voor de RijnKUNSTprijs stelt Van der Vooren glasatelier drie zelfontworpen trofeeën van glas beschikbaar. Die worden uitgereikt op 2 juni. Na de eerste aankondiging van de wedstrijd zijn al inschrijvingen binnengekomen. Ook meedoen of meer weten? Klik hier.

KultKompagnie wint cultuurprijs

KUNSTaandenRIJN feliciteert de Woerdense KULTKOMPAGNIE met de cultuurprijs 2017. Ook voor de beeldende kunst hebben jullie al veel betekent. We zien uit naar jullie nieuwe initiatieven!

Schilderdag in Kameryck

Op vrijdag 26 januari organiseerde KUNSTaandenRIJN een schilderdag bij Kameryck. Bekijk hier de resultaten van 10 enthousiaste schilders.

Expositie Hoek 29

In de Bodegraafse galerie Hoek 29 exposeren tot 13 februari vier kunstenaars: Petra Looij (metaalwerken), Janny Domburg (keramiek, foto), Marlouke San Giorgi (schilderijen) en Joke van der Toolen (schilderijen). Open dinsdag 10.00 – 14.00 uur, vrijdag en zaterdag 10.00 – 16.00 uur. Lees hier meer.

Cursus volksuniversiteit

Vanaf woensdag 7 februari 2018, 19.30-22.00 uur geeft de Volksuniversiteit een cursus schilderen met aquarel- of acrylverf. De 15 lessen worden gegeven in de locatie MBO Rijnland, Polanerbaan 15 in Woerden. Klik hier voor meer informatie.

Expositie in De Plint

Leerlingen van Marijke Abbink exposeren in De Plint, Jozef Israëlslaan 20, Woerden. De expositie is op weekdagen geopend van 10.00 tot 11:30 uur. Te bezoeken tot de zomervakantie. Er hangt werk van o.a. Rob Hooijmans, hier afgebeeld.

Oprichting stichting

Op 17 januari 2018 is de Stichting KUNSTaandenRIJN Woerden opgericht. Met een rechtspersoon kunnen wij beter onze doelstelling realiseren: “Het bevorderen van de beeldende kunst in Woerden en omliggende gemeenten.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.