Op maandagavond 5 februari 2018 organiseert KUNSTaandenRIJN het eerste KUNSTKafé voor schilders met als speciale gast Adri Langbroek uit Nijkerk. De avond is gericht op schilderkunst, maar alle geïnteresseerden zijn welkom.

De avond start met Adri Langbroek die u vertelt over zijn werk.

Daarna loopt u de kans om in ons KUNSTKafé uw collega schilders te ontmoeten op een bijzondere en ongedwongen manier! U kunt namelijk uw eigen schilderij meenemen om daarover in gesprek te gaan met anderen. Er is dus gelegenheid voor wie dat wil om schilderijen van u en van de andere gasten nader te bekijken.

De avond eindigt met gezellig samenzijn en napraten.  Consumpties zoals koffie, thee, fris en wijn zijn voor 2 euro verkrijgbaar aan de bar.

Het KunstKafé is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van de gastspreker wordt op prijs gesteld .

Over Adri Langbroek

De mens in het landschap zoekt, ontmoet, beleeft, ondergaat de klank en de kracht van het seizoen, geeft de gedachten de volle ruimte.  Zo beschrijft Adri Langbroek uit Nijkerk zijn werk.   Het onderwerp van Langbroek is de mens in het landschap. Zijn beperkt kleurpalet van grijs en blauw, soms met een fel kleuraccent, past hij in vele lagen toe. Hij werkt op karton. Daardoor kan hij ook structuur in het werk aanbrengen. Krassen in het karton versterken het beeld.  Elk schilderij van Langbroek is een avontuur. Langbroek geeft zijn schilderijen geen titels. De kijker kan zijn eigen gedachten projecteren op de figuur of figuren en landschappen en zo zijn eigen verhaal vormgeven. Het verhaal wordt van de kijker zelf. Op het eerste KUNSTKafé gaan we Langbroek vragen naar zijn werkwijzen, naar zijn ideeën en bedoelingen. Uiteraard krijgt u daarbij veel van zijn werk te zien. Hieronder een voorbeeld.

Laat uw werk zien!

Wij nodigen kunstschilders uit Woerden en omgeving uit om een eigen schilderij mee te nemen naar het KUNSTKafé. U kunt dit laten zien aan de andere bezoekers die net als u in schilderkunst geïnteresseerd zijn. Misschien vindt u het leuk om iets over uw schilderij te vertellen. Ook kan u vragen stellen over uw schilderij aan collega schilders.  Bijvoorbeeld als u twijfelt over een bepaalde kleur of over de compositie.

Praktische informatie

Inloop: 19.45 uur
Start: 20.00 uur
Einde: 22.00 uur
De Tafel van Twaalf, Gebroeders Grimmkade 57, 3446 BZ Woerden
Kaart met locatie
Looproute vanaf zuidzijde station Woerden (12 minuten)
Parkeren kan op de parkeerplaats van Winkelcentrum Snel & Polanen, vandaar is het 1 minuut lopen, tussen de winkels door.
Uitladen van werk kan wel voor de deur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.