In de toonzaal van Kooijman Gladzo Interieurs aan de Touwslagersweg 14 in Woerden exposeert Joke van der Toolen haar werk. De expositie is te zien vanaf 1 maart tot en met augustus 2018. De expositie is gratis toegankelijk tijdens de winkeltijden.

Joke van der Toolen tekent van jongs af aan al graag, met name portretten. Mensen boeien haar en de verschillende uitdrukkingen in de ogen vangt ze graag in een tekening. Joke van der Toolen schildert sinds 2009.

Schilderij van Joke past goed bij deze meubels

Naast haar werk als kinder- en gezinscoach volgt ze schilderlessen, eerst bij Ingrid de Boer en sinds 2016 bij Peter Kempeneers, begeleider van De Schilderclub Woerden.

Het liefst schildert ze de natuur: de Hollandse luchten, zeeën, kwelders en watertjes, vooral die van de Wadden. Het licht laat ze spelen op haar doeken en ze verbeeld  weidsheid en rust.

Spelend op een doek verschijnt een dynamisch spel tussen lucht en water. Of op een volgend doek de weidsheid en rust. De mens ontbreekt in haar schilderijen: het leidt af van waar het om gaat.

Haar inspiratiebronnen zijn onder meer de schilders William Turner, Claude Monet en Vincent van Gogh.


Joke schildert met acrylverf: altijd met kwasten, vaak met een paletmes en regelmatig met haar vingers!

Op haar website www.jokevandertoolen.com vindt u meer foto’s van haar schilderijen.

Deze expositie is mogelijk dankzij Stichting KUNSTaandenRIJN.WOERDEN. Deze stichting geeft Woerdense beeldende kunstenaars en ondernemers de kans om hun culturele gezicht te laten zien. Beide partijen verbinden zich op vrijwillige basis aan elkaar. Zoals eigenaar John Kooijman zegt: “Kunst is een onderdeel van woongenot en brengt sfeer, dus een mooie aanvulling op onze meubelen.”

2 gedachten over “Expositie Joke van der Toolen

  1. Hallo Joke,

    Ik zie je schilderijen, zie dat je in Woerden exposeert. Ik kom regelmatig in Woerden,heb er gewoond,mijn zus woont er nog. Ik ga echt kijken! Heel herkenbaar, de Wadden, Terschelling. Teken ik ook met pastel.
    Succes en veel,plezier met het schilderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.