Henk en Manon Hoogeveen exposeren van 13 januari t/m 10 maart 2018 in het St. Antonius Ziekenhuis in WoerdenPolanerbaan 2, 3447 GN Woerden. De expositie is gratis toegankelijk als het ziekenhuis geopend is.

Henk Hoogeveen is oud marineman en gepensioneerd hoofduitvoerder in o.a. de gas- en olie-industrie. Hij heeft veel ervaring met technisch tekenen opgedaan tijdens zijn werk. Henk heeft zich ontwikkeld in meerdere technieken, zoals acryl, aquarel en pastelkrijt. Hij maakt ook stillevens in olieverf, die soms overkomen als fotografisch.

Manon Hoogeveen schildert anders. Haar werk, meestal gemaakt in acryl, is heel los en kleurrijk. Met een vriendin heeft ze twee kinderboekjes uitgebracht, met als onderwerp geadopteerde kinderen. Haar vriendin schreef de tekst. Manon maakte daarbij de illustraties. Manon geeft af en toe workshops voor kleine groepen.

Ongeveer 20 jaar geleden zijn vader en dochter samen begonnen met het volgen van schilderlessen bij de Volksuniversiteit Woerden en zijn zij lid geworden van De Schilderclub Woerden, die momenteel onder leiding staat van Peter Kempeneers. Daarnaast hebben beiden lessen in aquarelleren gevolgd bij Frans van Proosdij.

Foto’s: Julia Goes

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.