Wij bij KUNSTaandenRIJN hebben deze maand niet stil gezeten! Zo zijn we druk bezig met het voorbereiden van onze ThuisKUNSTroute, hebben we een mooi jaarverslag op kunnen stellen en vordert het CCW naar een steeds concretere fase. Kunst moet stromen! Help jij mee?

ThuisKUNSTroute

Meer dan 40 kunstenaars doen mee met de ThuisKUNSTroute. Vanaf 15 maart tot en met 15 april kunnen alle Woerdenaren deze route lopen of fietsen.CCW zoekt uitbreiding

De initiatiefgroep voor het Creatief Centrum Woerden heeft concrete plannen ontwikkeld. De groep zoekt versterking. Wie helpt mee de eerste steen te leggen voor het CCW? Lees meer en kom in actie!


KUNSTCitaat van de maand

Ik schilder zelfportretten omdat ik zo vaak alleen ben, omdat ik de persoon ben die ik het beste ken. Frida Kahlo (1907-1954)


Gerrit Peele maakt trofeeën

Gerrit Peele, beeldhouwer met atelier in Woerden, sponsort de trofeeën voor de RijnKUNSTprijs. Op de foto staat hij voor zijn kast met sokkeltjes. In zijn hand de eerste trofee, bestemd voor een van de winnaars. De expositie van de inzendingen vindt plaats vanaf 15 juni.


Storytelling and the sense of art

Met deze spannende titel laat George de Wrede zien hoe een verhaal uit het verleden met verhaalkunst tot leven gebracht kan worden. De aanleiding is het Frankisch zwaard, te zien in het Stadsmuseum.


Jaarverslag 2020

Een raar jaar voor iedereen… Het jaarverslag laat zien dat we toch veel hebben kunnen organiseren. Een van de hoogtepunten was het pop-up museum in de Oude Minkema, vormgegeven door Astrid Baars, met steun van het lichtpuntje van het Cultuurplatform. Op de foto Eva Pak bij haar kunstwerk.


Meer KUNSTNieuws


House of Arts

Momenteel exposeert fotograaf Lars Stoof zijn collectie deuren van over de hele wereld. Sylwia Schongart toont haar werk evenals Vera Pieterse-Schoonhein. Zodra House of Arts weer open mag is ook het werk van Heleen van Ulden daar natuurlijk weer te zien.


Bestuur Atelierroute

Iman Vroman heeft het bestuur van Atelierroute Groot Woerden verlaten. In zijn plaats wordt Diny van der Aalsvoort welkom geheten als nieuw bestuurslid. We kennen Diny onder andere van ons KUNSTkafé en de etsgroep. Het bestuur wordt ook uitgebreid met Donate Berkhof: zij tekent portretten en illustraties in haar vrije tijd.


(advertentie)

CURSUS CREATIEF SCHRIJVEN

Wil je nu echt eens werk maken van schrijven? Schrijf je dan in voor de Cursus Creatief Schrijven I Deze start op dinsdagavond 16 maart 2021 en duurt zes avonden. De cursus wordt gegeven door Winny van Rij van Schrijfhuis Groene Hart.


Hoek 29 gaat dicht

In april moet galerie en kunstmaakruimte Hoek 29 in Bodegraven helaas haar deuren sluiten. Het gebouw heeft een nieuwe bestemming gekregen. Het team van de Hoek is druk op zoek naar een nieuwe ruimte om kunstzinnig Bodegraven een thuis te kunnen blijven bieden.


Ludieke verkeersborden

Het Algemeen Dagblad schrijft over een anonieme Woerdense, die verkeersborden neerzet> om een glimlach op te wekken. De gemeente is not amused en haalt de borden weg. om te ,,voorkomen dat er straks een wildgroei aan dergelijke borden ontstaat.” Maar die wildgroei is er zonder die leuke borden toch ook al? Foto: Rianne den Balvert, AD


KUNSTVraag

Wat is het?

Zowel George de Wrede als de opsteller van deze nieuwsbrief vragen zich af wat het symbool is dat op het Frankisch zwaard in het stadsmuseum twee maal in zliver is ingelegd. Erik Verhelst, de archeoloog die alles weet van het zwaard, wist het ook niet toen ik (Elly) het hem vroeg, enkele jaren geleden. Ik speculeerde er zelf op los in een van mijn “beeldverhalen”. Wie van onze lezers weet het beter? Mailt u ons met uw ideeën? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.