Het voorjaar is hier! Zonlicht vangen, galerieën die stukje bij beetje weer open gaan, de natuur in bloei. Positievere tijden liggen in het verschiet! En als u toch buiten van het zonnetje geniet, vergeet dan niet nog een kijkje te nemen bij onze thuisKUNSTroute.
Dat en meer in onze nieuwsbrief van april.


Film thuisKUNSTroute

De thuisKUNSTroute is nog te zien tot en met 15 april. Alle kunstwerken zijn veilig te bekijken vanaf de straat. Wij hebben een film gemaakt die u kunt bekijken met het werk van alle veertig deelnemers. De film is te zien op Youtube.


Even voorstellen: Hetty Wilming

KUNSTaandenRIJN organiseert sinds het begin exposities bij bedrijven. Onlangs heeft Hetty Wilming de coördinatie van exposities op zich genomen. Hetty kent KUNSTaandenRIJN van tekencursussen en de etsgroep. Zij is zelf actief met textielwerk onder de naam HetPauwtje. Het eerste dat Hetty aanpakt is de expositie bij Kooijman Interieur, die na Pasen open gaat.


KUNSTCitaat van de maand

De zon zelf kan ik niet schilderen. Maar Ik heb ontdekt dat ik de zon door iets anders kan weergeven…. met kleur. Ik ben blij dat ik dat ontdekt heb.

Vrij naar Paul Cézanne.

Link naar het Franse citaat


Woerden wordt vervolgd…

Heel goed nieuws! De organisatie van Woerden 650 jaar stad heeft positief besloten over het project Taal en Teken. We kunnen daarom van start. We hopen nog een sponsor te vinden om een boekje met de resultaten te drukken. Hier kunt u het voorstel nalezen en alvast nadenken of u zelf mee wilt doen.


 

Meer KUNSTNieuws


Geert Lemmers

Het is weer mogelijk om bij Galerie van Slagmaat kunst te bekijken. Je moet wel eerst een afspraak maken. Tot en met 10 april is in de galerie het werk van Geert Lemmers te zien. Op de foto zijn Stilleven met Peper II.


Wist je dat… Cultuurlokaal

Kortom, kijk dus eens rond op de website.


 

Fotowedstrijd Oude Hollandse Waterlinie

De Oude Hollandse Waterlinie schijft een wedstrijd uit. De organisatie is op zoek naar foto’s die het weidse landschap het beste verbeelden. Hiernaast een detail van de winnende foto van vorig jaar, Slot Loevestein bij hoogwater door Fans van Ooijen. De wedstrijd van 2021 sluit op 24 september.Kunstlint – terugblik en plannen

Carolien van Dam geeft in een korte film een terugblik op het Kunstlint, dat vorig jaar in de plaats kwam van de Atelierroute Groot Woerden. Dit najaar komt er weer een Kunstlint. Inschrijven kan t/m 15 april. Vanaf 4 september wordt het stadshart dan weer omgetoverd tot het Woerdens Museum van Moderne Kunst.


 

Fashion walk Woerden

Tot en met 24 april zijn in het Stadshart Woerden fashion art foto’s te zien van twee Woerdenaren: Ramon Heinhuis en Yasmin Li. Ramon is modefotograaf. Yasmin studeert dit jaar af aan het Amsterdam Fashion Institute. Een kaart van de fashion walk ligt onder andere klaar bij de VVV.


Nieuw: het Groene Harthuys

In Bodegraven opent in september Het Groene HartHuys. De KunstKring, de Culturele Commissie en de Historische Kring werken daarin samen. Zij willen Bodegraven-Reeuwijk als kunstenaarsdorp op de kaart zetten. Een voormalig kaaspakhuis wordt dan een levendige plek waar altijd iets te doen is.


Koele wateren in Gouda

De deuren van musea blijven nog dicht. Museum Gouda maakte daarom een film om hun nieuwe expositie te openen, Koele Wateren. In de film kun je meekijken hoe drie experts de schilderijen bekijken. Het zijn prachtige zeegezichten uit “Het Rijks”, waarbij je bijna de golven tegen de lijst hoort klotsen.


Vacature

Stichting Stadsmuseum Woerden zoekt een bestuursvoorzitter die bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van het museum in de regio. Belangstelling? Het museum ontvangt graag voor 7 april 2021 een cv met motivatie. Voor meer informatie, klik hier.


Suus Suiker

De schilderijen met bijenwas van Suus Suiker zijn te zien … en te koop … bij Galerie SIlle in Oudewater. De galerie is zeven dagen per week open op afspraak. Ook tijdens de feestdagen: dan staat er koffie met paaseitjes voor u klaar.


Fotowedstrijd IVN

IVN Woerden bestaat veertig jaar. Daarom hebben zij een fotowedstrijd uitgeroepen met het thema “Natuur in de buurt rondom de gemeente Woerden”. Meer informatie op de website van het IVN.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.