KUNSTaandenRIJN bekijkt momenteel (april/mei 2021) de kansen voor een open atelier voor Woerdense beeldhouwers, keramisten of beoefenaren van andere kunstvormen waarbij stof vrijkomt.

Wij hebben al enige jaren de KUNSTKajuit, waar schilders, fotografen en zelfs een schrijver gebruik van maken. Dit leidt tot leuke ontmoetingen en tot nieuwe contacten. Samen delen de vaste gebruikers de kosten voor het gebruik van de ruimte in de oude HBS aan de Van der Valk Boumanlaan. Zij betalen een bedrag van 50 euro per maand voor onbeperkt gebruik van de ruimte. Samen houden zij ook de ruimte schoon en zorgen zij voor koffie en thee.

De Kunstkajuit heeft een beheerder, Astrid Baars, die alles coördineert. Zij is vrijwilliger en werkt ook graag in de Kajuit, als het kan, samen met anderen.

Fantastisch

De KUNSTKajuit kan echter niet door beeldhouwers gebruikt worden, of door andere kunstenaars die veel stof maken als zij zich uitleven op hun materiaal. Maar wat zou het fantastisch zijn als er in Woerden ook een open atelier voor beeldhouwers zou zijn! Een plek waar je fijn kan werken, waar je je werk kan laten staan, waar je je gereedschap kan laten liggen. Een plek waar je anderen kan ontmoeten. Waar niemand zich eraan stoort als je wat rommel maakt.

Momenteel zoekt KUNSTaandenRIJN naar een geschikte ruimte. De eerste contacten daarvoor zijn gelegd. Maar wij zoeken ook naar de mensen die zo een ruimte willen gebruiken. We zoeken ook naar iemand (of twee iemanden) die beheerder wil zijn. Wij richten ons op hetzelfde maandbedrag als voor de KUNSTKajuit (50 euro per maand).

Ben je geïnteresseerd? Dan horen wij graag jouw reactie.

Vul dan svp onderstaande vragen in en stuur ze op. Als we een stap verder zijn hoor je weer van ons.