Op maandagavond 14 mei 2018 organiseert KUNSTaandenRIJN het derde KUNSTKafé voor schilders met als speciale gast Annelies van der Sman uit Woerden. De avond is gericht op schilderkunst, maar alle geïnteresseerden zijn welkom.

Waterjuffer door Annelies van der Sman

De avond start met Annelies van de Sman. Haar lezing van ongeveer drie kwartier zal gaan over de haar werk. Aanwezigen worden aangemoedigd om vooral veel vragen te stellen.

Daarna kunt u in ons KUNSTKafé uw collega schilders ontmoeten op een bijzondere en ongedwongen manier! U kunt namelijk uw eigen schilderij meenemen om daarover in gesprek te gaan met anderen. Er is dus gelegenheid voor wie dat wil om schilderijen van u en van de andere gasten nader te bekijken.

De avond eindigt met gezellig samenzijn en napraten.  Consumpties zoals koffie, thee, fris en wijn zijn voor 2 euro verkrijgbaar aan de bar.

Het KUNSTKafé is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van de gastspreker wordt op prijs gesteld .

Over Annelies van der Sman

Annelies woont en werkt in Woerden. Zij deed een opleiding HBO Tekenen aan de Hogeschool Utrecht, volgde nascholingscursussen portret en model. Zij geeft lessen en workshops in tekenen en schilderen.

Met de thematiek van haar schilderijen reflecteert zij op de omringende wereld die steeds verandert. Daarin spelen mens en dier een belangrijke rol. Levenskracht en instinct, rituelen van oervolken, milieu en klimaat, soms met een vleug humor, vormen de ingrediënten van een schilderij. Naast werk met zulke thema’s maakt Annelies ook portretten in olieverf, acryl of pastel.

In 2012 werd zij uitgenodigd om mee te doen aan het populaire televisieprogramma Sterren op het Doek. Zij mocht daar voormalig doelman en voetbalcoryfee Hans van Breukelen schilderen.

Voor de raadzaal van de gemeente Woerden maakte zij een olieverfportret van koning Willem Alexander en koningin Maxima. Eenzelfde opdracht kreeg zij voor de raadzaal van het nieuwe stadhuis van de gemeente Westland in Naaldwijk.

Koninklijk paar door Annelies van der Sman

Laat uw werk zien!

Wij nodigen kunstschilders uit Woerden en omgeving uit om een eigen schilderij mee te nemen naar het KUNSTKafé. U kunt dit laten zien aan de andere bezoekers die net als u in schilderkunst geïnteresseerd zijn. Misschien vindt u het leuk om iets over uw schilderij te vertellen. Ook kan u vragen stellen over uw schilderij aan collega schilders.  Bijvoorbeeld als u twijfelt over een bepaalde kleur of over de compositie.

Praktische informatie

Inloop: 19.45 uur
Start: 20.00 uur
Einde: 22.00 uur
De Tafel van Twaalf, Gebroeders Grimmkade 57, 3446 BZ Woerden
Kaart met locatie
Looproute vanaf zuidzijde station Woerden (12 minuten)
Parkeren kan op de parkeerplaats van Winkelcentrum Snel & Polanen, vandaar is het 1 minuut lopen, tussen de winkels door.
Uitladen van werk kan wel voor de deur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.