Gerard Huysman op het KUNSTKafé

Op 19 april vond het tweede KUNSTkafé plaats bij de Tafel van Twaalf in Woerden.

Dit keer was onze spreker Gerard Huysman uit Alphen aan den Rijn. Voor een zeer geïnteresseerd publiek vertelde hij over zijn ontwikkeling als kunstenaar. Hoe hij opgeleid is in de tijd dat abstracte kunst hoogtij vierde. Hoe hij zijn eigen weg zocht, omdat de realiteit hem zoveel meer boeide.

Het licht in de stad, vooral in Amsterdam, vormt voor Gerard Huysman op dit moment zijn uitdaging en zijn onderwerp. Hij liet zien hoe hij een schilderij begint op een cadmiumgeel geschilderde ondergrond. Deze kleur schemert door in het hele schilderij, maar vooral in de lichte plekken. Als Huysman wit in zijn schilderij nodig heeft, krabt hij de verf zover weg dat de witte ondergrond verschijnt. Het schilderen van wit wordt namelijk altijd een beetje grijs. Een van de resultaten ziet u hieronder.

Schilderij van Gerard Huysman

Na de voordracht van Huysman lieten enkele aanwezigen hun eigen schilderijen zien. Sommigen kregen tips voor verbetering, omdat ze daarom vroegen. Anderen kregen vooral veel bewondering voor hun prestaties.

De aanwezigen bespreken een schilderij

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.