Over KUNSTaandenRIJN Woerden

KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Wij richten ons op individuele beeldende kunstenaars, maar werken ook graag samen met ander relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen. De stichting is opgericht op 17 januari 2018. Ons KVK nummer is 70658285. Onze bankrekening, mocht u een donatie overwegen, is NL63 RBRB 0706 4662 92. De code RBRB staat voor RegioBank.

Het bestuur bestaat uit Ton IJlstra (interim voorzitter, secretaris) en Elly Waterman (penningmeester). Er is een vacature voor een voorzitter.

Activiteiten die wij organiseren zijn exposities bij bedrijven, de RijnKUNSTprijs, enkele malen per jaar een KUNSTKafé voor schilders en een KUNSTmiddagen. Wij organiseren kleinschalige schilderdagen en kortlopende cursussen. Daarnaast versturen wij een maandelijkse nieuwsbrief over niet alleen onze eigen activiteiten, maar ook die van anderen in onze regio. Onze jaarverslagen:

KUNSTaandenRIJN is oorspronkelijk een idee van beeldende kunstenaars uit Alphen aan den Rijn. In Woerden is dit sympathieke initiatief opgepakt door Annemiek Visser – onze eerste voorzitter – en Elly Waterman – onze eerste penningmeester -, beide amateur kunstschilders. Ons voornaamste doel is van betekenis te zijn voor individuele beeldende kunstenaars in Woerden en directe omgeving. Op 8 november 2017 presenteerden wij ons in het Cultuurcafé.

Film door Wijnand Brak, RPL FM

Het “van betekenis zijn voor de individuele kunstenaar” kent vele uitingsvormen. We gaan we aan de slag met:

  • KunstKijken: Kosteloze kunstkijkervaringen  en expositiemogelijkheden bieden, om te beginnen bij Kooijman Interieur. Elk half jaar een nieuwe expositie in samenwerking met deze ondernemer. Bekijk hier onze activiteiten.
  • KunstNieuwsbrief: Een maandelijkse nieuwsbrief met ruimte voor al onze eigen activiteiten, maar ook voor activiteiten van anderen. De eerste nieuwsbrief verscheen op 1 juli 2017. Schrijft u zich hier gratis in. Daar staat ook hoe u kopij kunt aanleveren.
  • KunstMaken:  activiteiten om zelf kunst te maken, om bij te leren, om samen te werken op een mooie locatie, en om meer ervaring op te doen. Bekijk hier onze activiteiten op dit gebied.
  • KunstKafé. Ongeveer 6x per jaar organiseren wij een KunstKafé bij de Tafel van Twaalf. De bedoeling is te netwerken en kennis uit te wisselen. De data van de eerstkomende staan in de agenda.
  • KunstKajuit. In de oude Minkema hebben wij een ruimte ter beschikking waar op grote schaal gewerkt kan worden. Ontmoet uw medekunstenaars in een ontstpannen sfeer. Voor een kleine maandelijkse vergoeding. Klik hier voor alle informatie.

In KUNSTaandenRIJN werken enthousiaste mensen samen die vooral de handen uit de mouwen willen steken. Er is ruimte voor uw ideeën en wensen. Als u met ons mee wilt doen, neem dan vooral contact met ons op.

KUNSTaandenRIJN.Woerden richt zich in eerste instantie op individuele beeldende kunstenaars. Echter, we werken graag samen met ander relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen.

Zie ook: berichten van en over KUNSTaandenRIJN