In 2019 heeft KUNSTaandenRIJN weer veel activiteiten georganiseerd voor de individuele kunstenaars in Woerden. We geven graag een terugblik.

Exposities

We organiseerden twee exposities bij bij Kooijman Gladzo Interieurs:

Lydia Baarda bij een van haar schilderijen

KUNSTKafé

Er zijn zes KUNSTKafé’s gehouden, deels in de Tafel van Twaalf, deels in onze Kunstkajuit.

RijnKUNSTprijs

Voor de tweede keer werd de RijnKUNSTprijs uitgereikt. 21 kunstenaars deden mee. De inzendingen waren te zien in de bibliotheek van Woerden. De jury wees als winnaars Karin Vredenbregt (categorie 3D) en André Zentveld (categorie 2D) aan. Voor de publieksprijs werden 140 stemmen uitgebracht. Die prijs ging ook naar André Zentveld. De prijzen waren gemaakt door  Verweij Houttechniek. De uitreiking in de bibliotheek was echt een feestje.

Prijsuitreiking RijnKUNSTPrijs 2019

KUNSTKajuit

De KUNSTKajuit draait sinds 2018 onder beheer van Astrid Baars. Zeven kunstenaars gebruiken de ruimte, naast personen die van een knipkaart gebruik maken. Met enige regelmaat vinden er workshops en cursussen plaats. De KUNSTKajuit is ook gebruikt voor de atelierroute.

Cursussen

Wij organiseerden drie cursussen. Twee keer de cursus ‘Kijken-Zien-Tekenen’ met docent Hans Verbeek. Met docent Liza Schotman verzorgden we een tweedaagse cursus Aquarelleren.

Werkgroep Droge naald

Er is een werkgroep opgericht over de Droge naald techniek. Tijdens een paar bijeenkomsten in de KUNSTKajuit bewerkten de deelnemers etsplaatjes. Deze werden afgedrukt met de etspers van Maarten van Bemmel.

Maarten van Bemmel drukt een ets af

Atelierroute Groot Woerden

Op 5 en 6 oktober exposeerden zes kunstenaars in de KUNSTKajuit tijdens de Atelierroute Groot Woerden: Peter van Haastrecht (foto’s), Astrid Baars (schilderijen),  Paula van Cadsand (keramiek potten en voelboekjes), Willy de Weerd (ruimtelijk werk), Elly Waterman (schilderijen, etsen en tekeningen) en Diny van der Aalsvoort (schilderijen). De belangstelling was groot voor deze kunstenaars, er kwamen ca. 260 bezoekers.

Diny van der Aalsvoort bij haar werkt tijdens de atelierroute

Schilderdagen 

Er komen meestal wel mensen af op de schilderdagen die wij organiseren. Dit jaar bij tuincentrum de Bosrand en bij de Blauwe Meije.

Kunstmarkt/Akoestival

Op 8 september namen we met een kraam deel aan de Kunstmarkt in het Westpark. De kraam werd zeer goed bezocht. We legden veel contacten, onder andere met Eveline van Ginneken, die in 2020 een cursus gaat geven en die ons wilde gaan helpen met Instagram. Ook maakten we kennis met Anne Marie van der Kooij, die ideeën uitte over een kunstencentrum in Woerden.

Creatief Centrum

Aan het eind van het jaar is besloten mee te werken met een initiatief om een creatief centrum in Woerden waar te maken.

Communicatie en relaties

  • Op uitnodiging van de Gemeente Woerden was de stichting aanwezig bij het bespreken van de Cultuurnota op 20 mei in het Klooster.
  • Onze nieuwsbrief verscheen elke maand. Deze wordt goed gelezen. Plaatsing van berichten in de Nieuwsbrief is kosteloos. Eind 2019 waren er 516 abonnees.
  • Eind 2019 hadden we 80 volgers op Facebook. Eind 2018 waren het er 61 volgers
  • In het najaar van 2019 is een begin gemaakt met het bijhouden van het Instagram account. Dit gebeurt door Eveline van Ginneken, met wie wij kennismaakten op de Kunstmarkt.
  • Onze website wordt regelmatig aangevuld met allerlei berichten over onze eigen activiteiten. Ook maken we onze activiteiten bekend bij de lokale pers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.