Elke maand verschijnt op onze website en in onze nieuwsbrief een kunstwerk van een Woerdense kunstenaar als “KettingKUNSTWerk”. Voor juli 2024 een vierluik van zeeschilderijen van José Nouwen. Zij werd hiervoor uitgenodigd door Hilma van Geemen-Jansema.  

José vertelt

Vrij lang ben ik bezig geweest met het schrijven van gedichten. Daar wilde ik wel eens bij gaan tekenen of schilderen. Illustreren eigenlijk. Omdat tekenen niet mijn sterkste kant is, ben ik gaan schilderen. Zo kon ik mijn tekortkoming lekker verbloemen. Maar ik kwam erachter dat de concentratie van gedichten schrijven en die van schilderen twee heel verschillende dingen zijn en voor mij moeilijk te combineren. Uiteindelijk dus gekozen voor schilderen.

Thuis begonnen met olieverf en een half jaar een cursus gevolgd. Ik ben op mijn manier een eigen weg gegaan maar wel gestimuleerd door mijn vaste maatjes in de KUNSTKajuit. Ik zeg altijd: Ik doe maar wat. Die instelling geeft me steeds meer de vrijheid om dus ook echt mijn eigen gang te gaan. 

Inspiratie haal ik uit de vele jaren (zee)zeilen. De kwast en het veel gebruikte schildersmes willen toch steeds weer die kant op… De serie hier is daar een resultaat van, een vierluik van de Zuid Oost kust van Engeland: Leaving Eastbourne, Beachy Head, Approach Cliffs of Dover en Burnham-on-Crouch. 

Vierluik, José Nouwen

Zo nu en dan maak ik wel eens een uitstapje naar aquarel (zie bloem hieronder). Maar olieverf is meer mijn ding en dan mag ik graag met verf en kleur spelen. Op dit moment ben ik bezig met een, voor mij, groot doek met heel veel kleur. En uiteraard bootjes….

Heerlijk!

Alle verschenen kettingkunstwerken kan je hier bekijken op Google drive. Daar zijn ze te zien in grotere resolutie dan op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.