In de etalage van de SNS bank, Voorstraat 30, is tot en met 16 juli 2024 werk te zien van Lydia Baarda. Onze vrijwilliger José Nouwen zet zich in om deze wisselende expositie te realiseren.

In de etalage zijn deze twee schilderijen te zien:

Lydia Baarda – Vrouw aan rotskust
Lydia Baarda – Spielerei

Over Lydia Baarda

Geboren te Gouda in 1949. Als kind is zij altijd al aan het tekenen. Van 1968 tot 1972 volgt zij de leraressenopleiding tekenen en stofversieren (akte Nd) aan de kunstnijverheidsschool te Rotterdam. In 1986 wordt zij lid van de teken- en schilderclub Rotterdam, daarna wordt met 17 leden van de club in 1992 de Chabotgroep opgericht.  Ze legt zich hier vooral toe op de olieverftechniek.

Daarnaast volgde zij cursussen bij Open Ateliers (overgenomen door de SKVR), met als docent Jentius Hogerdijk; o.a. aquarelleren en gemengde technieken (ook een aantal jaren modeltekenen). Tevens volgde ze jarenlang de cursus modelboetseren bij Vera Harmsen. Haar inspiratie haalt zij voornamelijk uit de natuur, waaronder ook mens en dier. Enkele jaren waren paarden het onderwerp van haar schilderijen; nu is zij vooral in de ban van water: de beweging, kleur, lijnenspel, lichtval, waarmee zij probeert door te dringen tot het wezenlijke van het onderwerp.
Van Rotterdam verhuisde ze naar Woerden . Vanaf september 2016 is zij lid van de “Kunstkring Woerden”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.