Winnaars RijnKUNSTprijs

Op 14 april 2023 zijn de winnaars van de RijnKUNSTprijs 2023 bekend gemaakt. We werden weer gastvrij onthaald in de bibliotheek van Woerden. Op de foto onze contactpersoon daar, Gea van der Paauw. Benieuwd naar de winnaars? Klik en lees dat op onze website. 

 

Terugblik ThuisKUNSTroute

Tussen 25 maart en 23 april waren werken van onze stad- en streekgenoten te bewonderen voor hun ramen en in hun tuinen. We hebben van verschillende kanten gehoord dat Woerdenaren zijn langsgelopen. U kunt de foto’s nog bekijken op Google Drive. Hiernaast een toepasselijk werk van Elly de Wachter, een éénoog.

 

Elly stopt met RijnKUNSTprijs

Na zes jaar stopt Elly Waterman met de RijnKUNSTprijs. Zij gaat andere dingen doen voor KUNSTaandenRIJN. Welke vrijwilligers willen haar werk overnemen? Een team van twee personen zou mooi zijn: de een sterk in publiciteit; de ander goed in plannen en organiseren. Een gedetailleerd draaiboek is beschikbaar, maar een eigen draai geven kan natuurlijk ook. Mail als je belangstelling hebt.

 

Kunst bij bedrijven

KUNSTaandenRIJN legt contact tussen bedrijven en kunstenaars, zodat er meer werk van Woerdense kunstenaars in Woerden te zien is. Vanaf 12 mei is in de etalage van de SNS bank, Voorstraat 30, voor het eerst werk te zien. Elke maand komt een andere kunstenaar aan bod.

Meer KUNSTNieuws

KUNSTwerk van de maand

Voorjaar is genieten. De natuur is fris en groen. Het inspireert mij. Het sculptuur dat ik graag wil delen is deze ranke, sierlijke dame staande in de wind. De koele voorjaarswind met geleidelijk aan meer zonneschijn verwarmt haar ranke lichaam. Haar wijde rok wappert in de wind. Judith Buijs Heb jij een kunstwerk dat je hier wilt laten zien, stuur dan een tekst van 45 woorden en een vierkante foto naar nieuwsbrief@kunstaandenrijn.nl.

 

Vierkant thema Atelierroute

Het thema van dit jaar voor de Atelierroute Groot Woerden is Vierkant. Het vierkant – en de afgeleide daarvan – de kubus, staan voor het materiële en aardse bestaan. Zoals de vier windstreken en de vier seizoenen. Daar staat tegenover de driehoek die het goddelijke of hemelse voorstelt. Je kan inschrijven tot 1 mei. 

Het Paradijs in ’t Oude Landt

De Schilderclub Woerden heeft in de Kapel van seniorencomplex ’t Oude Landt het groepswerk van dit jaar onthuld. Het onderwerp is Het Paradijs. Elke kunstenaar heeft een vierkant doek beschilderd, onder bezielende leiding van docent Peter Kempeneers. Peter heeft ook de kleurstelling ontworpen De club heeft zelfs de muur erachter van een bijpassende kleur voorzien. Het werk blijft daar permanent te zien. Adres: Park Oudeland 70, Woerden

 

Eindexamen Kalsbeek

Een Youtube film over de opening van de expositie van de eindexamenkandidaten kunst van het Kalsbeek College Schilderspark door wethouder Jelmer Vierstra. De leerlingen lichten de thema’s toe: Vermaak, Vlucht & Crisis en Dromen.

 

De Telepoort, Gouda

Op het stationsplein van Gouda staat sinds 15 april ”De Telepoort” van Atelier ARI. Het kunstwerk verbeeldt een nieuwe stadspoort naar de oude binnenstad. Het kunstwerk doet denken aan andere monumentale gebouwen in Gouda. Via het spiegelende dak ziet men het plein.

Exposities

Kunstkring in Brediushonk

Op 13 en 14 mei exposeren de leden van de Kunstkring in het Brediushonk aan de Kievitstraat.

 

Expositie Brediuspalet

De leden van schildersclub Brediuspalet exposeren hun werk op zaterdag 20 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur in het Brediushonk. Kievitstraat 40 in Woerden.

 

Fons van der Reep

Tot  10 juli 2023 zijn ruim veertig werken te zien van de Woerdense kunstenaar Fons van der Reep in de Regibibliotheek. Hij werkte als grafisch vormgever bij reclamebureaus en drukkerijen en is “daarnaast” kunstenaar. Hiernaast een zelfportret.

Vader/dochter v.d. Nieuwendijk

Van 12 mei t/m 7 juli is in het Atrium van het Antoniusziekenhuis Woerden werk van vader Koos en dochter Katja van den Nieuwendijk te bewonderen.

 

BON VOYAGE!

Het Stadsmuseum Woerden gaat in mei weer open. Dan zullen er reisschetsen te zien zijn van Cornelis Vreedenburgh en kunstenaars van nu. Te zien van 13 mei 2023 t/m 8 oktober 2023. Deze tentoonstelling is samengesteld uit werken uit eigen collectie en bruiklenen van o.a. het Rijksmuseum.

Cursussen en workshops

 

Tekenen en schilderen

Joke van der Toolen geeft op de woensdag-avonden 10 en 24 mei, 7 en 21 juni op de Volksuniversiteit het Groene Hart (locatie Woerden) een korte cursus tekenen en schilderen. Klik voor meer informatie en inschrijven.

 

Betty Edwards methode

In juni geeft Sabine Kiss een meerdaagse cursus volgens de Betty Edwards methode, in het atelier van Nisett de Wit, Nieuwerbrug. De methode is geschikt voor beginners en ervaren tekenaars. Ook voor docenten of creatief therapeuten is de methode een mooie toevoeging. Start 9 juni.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.