Voorleesavond

Woensdag 1 juni, 19:00 uur, worden in de bibliotheek Woerden verhalen voorgelezen gemaakt voor Woerden 650, met het thema “Woerden, wordt vervolgd…” Wethouder George Becht opent de avond. Ook kan je de prachtige bijbehorende tekeningen zien. Gratis toegang. Aanmelden is niet nodig. Tekening: Aldo Oxener

Buitenschilderdag op 23 juli

Op zaterdag 23 juli organiseren wij een schilderdag in de open lucht, in het Landgoed Bredius. Doe gratis mee met deze gezellige dag en leer nieuwe mensen kennen! Klik voor meer informatie en aanmelden. Op de foto Selma van Diepen bij een eerdere schilderdag dit jaar.

Workshop aquarel op 18 juni

Tijdens deze workshop schilder je al kijkend naar een stilleven op tafel. Oefen met aquarelverf en aquarelpotlood. Het thema is de zomer. Denk aan zonnebloemen of aan groente van het land met houten klompen ernaast. De workshop vindt plaats in de KUNSTKajuit in Woerden.

RijnKUNSTprijs 2023

Ook in 2023 organiseren wij weer de RijnKUNSTprijs. U kunt alvast nadenken of u mee wilt doen. Het thema is “De kleine dingen“. Zie verder de informatie op onze website. Hiernaast een schilderij van Morandi, die zijn hele leven dit soort stillevens schilderde. Hij was daarnaast docent.

Havendagen

KUNSTaandenRIJN staat met een marktkraam bij de Havendagen. Op 10 en 11 juni laten bij ons aangesloten kunstenaars hun kunstwerken zien. Om te bekijken… of om te kopen natuurlijk.

Meer KUNSTNieuws

1 juni: Cultuurcafé

Het CultuurPlatform organiseert een Cultuurcafé in Drinkerij ’t Bierhuys. Natuurlijk met een gevarieerd programma met o.a. Akoestival/stichting SOAP, Fotografencafé Kasteel Woerden en het nieuwe steunpakket voor cultuur. Start om 20:00 uur.

Meer KUNSTNieuws

Exposities

Conny Kruithof

Tot en met 18 juni 2022 zijn kunstwerken van Conny Kruithof (1960 Zoetermeer; KABK, Den Haag) te zien bij Galerie van Slagmaat in Woerden. Het zijn hedendaagse tekeningen en schilderijen met een vleugje nostalgie.

Floris van Woudenberg

Tot half juli is in Bibliotheek Zegveld een expositie te zien met foto’s van Floris van Woudenberg. Prachtige foto’s die op Terschelling gemaakt zijn. Je vindt de Bibliotheek aan de Middenweg 2 -c in Zegveld. Geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 14:00 tot 17:00 uur.

Marian de Jong

Deze Woerdense schilder van vooral vrouwen-portretten exposeert tot 7 augustus in De Knoperij, Keizerstraat 25, Montfoort. De openingstijden zijn: woensdag, donderdag en vrijdag 13:00-16:00, Zaterdag 10:00-16:00

Corneille in Bodegraven

Werken van Corneille zijn tot en met 29 juni te zien in het Groene HartHuys in Bodegraven. De expositie is mogelijk gemaakt door De Knikker uit Alphen aan den Rijn. Hun showroom met keukens en badkamers wordt versierd met kunstwerken van o.a. Corneille.

Het wonder van Gouda?……!

Ja, ook Gouda heeft een wonder. Je kan het beleven in Museum Gouda en de naastgelegen Sint-Janskerk . Je neemt tijdelijk afscheid van de wereld die je kent. Stap binnen in de levendige zestiende-eeuwse kerk met de kunstwerken uit die tijd. De tijd wordt aanraakbaar. Te zien tot en met 1 oktober 2022.

Corrie Voordouw

Deze Bodegraafse keramiste toont in Reghthuys Nieuwkoop haar zorg over het milieu: “vissen uit de plastic-soep-zee”. Door plastic in de zee en de droogte door klimaatverandering laten veel vissen het leven. Te zien van 31 mei tot en met 5 juni 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.