Met het thema Woerden, wordt vervolgd! heeft KUNSTaandenRIJN een creatief project uitgevoerd voor Woerden 650 jaar stad. Dit werd mogelijk door een financiële bijdragen van Woerden 650, waar we zeer dankbaar voor zijn.

Een impressie van de voorleesavond op 1 juni 2022, met foto’s door Carla Vermeend (namens Woerden 650) en Corry van Doorn staat hier: https://photos.app.goo.gl/cFYkpEgTbExkC87K9

Over het project

Twaalf koppels van schrijvers en tekenaars maakten tussen oktober 2021 en april 2022 een geïllustreerd verhaal. Dat deden zij in een speciaal traject onder leiding van de professionele docenten Marijke Abbink (tekenen) en Winny van Rij (schrijven). Aan het eind van de cursus presenteerden de deelnemers hun resultaten aan elkaar. Op de foto hieronder presenteren twee deelnemers, Baaike Brand en Robert Leander hun verhaal en tekening aan de andere deelnemers.

Baaike Brand (rechts) en Robert Leander,

Het resultaat van het project bestaat uit prachtig geïllustreerde verhalen, met het thema “Woerden wordt vervolgd.” Ben je benieuwd naar de verhalen en de tekeningen?

De tekeningen waren in de bibliotheek te zien van dinsdag 31 mei tot en met zaterdag 9 juli 2022, tijdens de openingstijden, zie daarvoor de website van de bieb.

Op woensdagavond 1 juni 2022 was er een voorleesavond in de bibliotheek, waarop ook de tekenaars een toelichting gaven. De voorleesavond begon om 19.00 uur en was gratis toegankelijk voor iedereen. Aanmelden is niet nodig. Het adres is
Meulmansweg 27, Woerden.

Foto’s van deze avond zijn hier te zien: https://photos.app.goo.gl/cFYkpEgTbExkC87K9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.