Nieuwsbrief nr. 59 – mei 2022

Schilder / tekendag

Op zaterdag 21 mei organiseren wij een schilderdag in de openlucht, bij de Cattenbroekerplas in Woerden. Bij slecht weer is 28 mei de reservedag. Doe gratis mee met deze gezellige dag en leer nieuwe mensen kennen! Klik voor meer informatie en aanmelden.

RijnKUNSTprijs 2022 uitgereikt

Op 8 april is de RijnKUNSTprijs uitgereikt in de bibliotheek Woerden. De prijsuitreiking werd gevolgd door een gezellige borrel, verzorgd door vrijwilligers van KUNSTaandenRIJN. De aanwezigen waren vooral benieuwd naar de winnaar van de publieksprijs. Op de foto de prijswinnaars en twee juryleden.

Meedoen met atelierroute zonder atelier?

Een aantal deelnemers aan de KUNSTKajuit doet dit jaar mee met de atelierroute, op 1 en 2 oktober 2022. Zou u ook graag meedoen, maar heeft u geen eigen atelier? Neemt u dan contact met ons op. Meld u zich ook zelf aan bij de atelierroute, officieel moet dat voor 1 mei.

3 mei workshop Street Art

Onder leiding van Jantina Verburg werk je met stencils in twee lagen, een donker en een licht. Jantina maakt ontwerpen waarbij soms 7 lagen over elkaar gaan, zoals op de afbeelding hiernaast. Kosten van deze workshop op dinsdagochtend 3 mei zijn 30 euro. Snel aanmelden als je mee wilt doen!

Workshop aquarel op 18 juni

Tijdens deze workshop schilder je al kijkend naar een stilleven op tafel. Oefen met aquarelverf en aquarelpotlood. Het thema is de zomer. Denk aan een vaas zonnebloemen of aan groente van het land met houten klompen ernaast. Meld je nu alvast aan. De workshop vindt plaats in ons lokaal in voormalige HBS Woerden.

Expositie en voorleesavond

KUNSTaandenRIJN organiseert een creatief project voor Woerden 650 jaar stad. Koppels van schrijvers en tekenaars maakten geïllustreerde verhalen. Een expositie van de tekeningen is te zien in de bibliotheek van Woerden vanaf 30 mei. Op woensdagavond 1 juni 2022 is er een voorleesavond. Op de foto twee deelnemers.

Meer KUNSTNieuws

Kunstmarkt Bodegraven

De Kunstmarkt wordt op zaterdag 14 mei 2022 in en rond de foyer van het Evertshuis gehouden. De kunstkring Bodegraven-Reeuwijk brengt op deze dag kunstenaars en vele kunstliefhebbers samen. Adres: Julianastraat 4, Bodegraven. Vanaf 11.00-17.00 uur.

Kunst- en koegeschiedenis

De expo GeKOEsterd hangt t/m 15 mei in het Stadsmuseum. De lezing van Marleen Felius blijft langer te zien op Youtube. Zij vertelt over domesticatie en de verspreiding van rundvee, en over het rund in de kunst. De grotten van Lascaux, de ossen van de Heidemij, veeziekte in de 17e eeuw en veel meer. Een aanrader!

Kunstpark

Kunstpark vindt dit jaar plaats op zondagmiddag 28 augustus. KunstPark is bedoeld om je zelfgemaakte kunstwerken te exposeren en te verkopen. Er zal die zondag in het Westdampark weer gezelschap zijn van het Akoestival. Je kunt je nu inschrijven door hier te klikken.

Meer KUNSTNieuws

Exposities

Heleen van Ulden / Gert Jan Meijer

In de atriumhal van het St. Antonius Woerden exposeren deze twee kunstenaars tot en met 10 juni 2022. Heleen van Ulden maakt keramiek, veelal in combinatie met veren of hoorns Gert Jan Meijer is kunstschilder. Zijn werk weerspiegelt de essentie van het leven.

Singelkunst

Onwaarschijnlijk dat iemand het ontgaan is. Singelkunst is verlengd tot en met moederdag, zondag 8 mei!

Pop-up expositie Kunstkring

Op 14 en 15 mei een pop-up expositie van de Kunstkring in het kader van Woerden650. De expositie is in de Kievitstraat 40 Woerden, bij de Jos Borsboom Stichting. Elke deelnemer krijgt 3 m² ruimte en kan hier zijn eigen expositie inrichten, met een sfeer van 650 jaar. De expositie is beide dagen open van 12:00-17:00.

Meer KUNSTNieuws

Cursussen en workshops

Excursie Munster

De volksuniversiteit organiseert 21 mei een excursie naar Münster en het LWL-Museum, het centrale museum voor beeldende kunst in Westfalen. Er zijn werken van de Middeleeuwen tot de Moderne Tijd tentoongesteld. Klik voor meer informatie, Foto Dietmar Rabich, CC-BY-SA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.