Creatief in de KUNSTKajuit

Elke donderdagmiddag ben je welkom om lekker creatief te zijn in de KUNSTKajuit. Voor een regenachtige dag, of als je behoefte hebt aan contact met andere creatievelingen. Kom eens kennismaken! De enige wens van ons is dat je niet teveel stof maakt, omdat er ook geschilderd wordt in onze ruimte. Klik voor meer informatie.


Terugblik Taal en Teken

Op 1 juni 2022 was de voorleesavond als resultaat van ons project voor Woerden650, Taal en Teken. De schrijvers lazen hun verhalen voor en de tekenaars gaven een toelichting op hun tekening. Een foto-impressie van de avond kan je vinden via onze website. Hiernaast onze fantastische docenten, Marijke Abbink en Winny van Rij met Huub van Doorn.


Meer KUNSTNieuws


Een zwerm vissen

In de hal van het gemeentehuis van Woerden hangt een zwerm vissen. Het werk is gemaakt door Eddy Kaiser in opdracht van hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. De “vissen” zijn plastic flessen die in het water terecht zijn gekomen. Klik en bekijk de foto’s die de redactie voor u maakte.


Vierstra cultuurwethouder

Op 23 juni benoemde de gemeenteraad van Woerden de nieuwe wethouders. Jelmer Vierstra van Progressief Woerden is wethouder cultuur. Hij heeft ook andere grote onderwerpen, zoals binnenstad en klimaat. In het concept bestuursakkoord (klik hier) staat weinig nieuws over cultuur. Het college omarmt het eerder vastgestelde Cultuurmanifest. 


Meer KUNSTNieuws

Exposities


Sint Antonius

In de atriumhal van het Woerdense ziekenhuis kan je tot en met 19 augustus genieten van allerlei kunstwerken. Henk en Manon Hoogeveen laten hun schilderijen zien, Jelle en Jenny Drenth hun schilderijen, beeldhouwwerken en keramiek. Gratis toegang.


Zomerkunst Irene Keyzer

Van 23 tot 28 augustus (26 aug gesloten) exposeert Irene Keyzer samen met keramist Kees Spaargaren in het Regthuis in Nieuwkoop. De krachtige kleurimpressies van Irene Keyzer worden landschappelijke abstracties, geen afbeelding maar verbeelding.


José van den Helder

In het NME-Centrum InBredius is tot en met 25 september werk te zien van José van den Helder. Zij laat onder andere olieverflandschappen zien. Hiernaast een aquarel van het theehuis bij Villa Rijnoord in Woerden.


Michiel Deylius

Deze kunstenaar met atelier in Woerden exposeert met 10 andere beeldhouwers zijn werk in de tuin van Museum-Kasteel Sypesteyn in Loosdrecht. Te zien tot 31 oktober.


Meer KUNSTNieuws

Cursussen en workshops


Meer jezelf in de fotografie

Op maandagmiddag 1 augustus een workshop met Corrie de Kruif om meer jezelf te worden. Aansluitend het fotografendiner en het fotografencafé. Dit alles in het mooie kasteel van Woerden. Lees meer op de website. 


SchilderLab

Het SchilderLab in Harmelen geeft vanaf eind augustus weer twee cursussen: leer in 10 lessen wolken en water schilderen of kies voor portrettekenen, met uitgebreide aandacht voor anatomie. Meer informatie en inschrijven via de website. Schilderij van Nikolay Dubovskoy uit 1890.


Workshop Kijken + Zien

Voor iedereen die schilderen leuk vindt, meer wil ontdekken over waarnemen en over zichzelf. Je wandelt samen met kunstenaar Irene Keyzer door een natuurgebied. In het atelier haal je de indrukken in je herinnering terug en schilder je op papier met water en acrylverf wat je ‘gezien’ hebt. Zaterdag 3 september en 10 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.