Atelierroute 1 en 2 oktober

In de KUNSTKajuit zijn gedurende de Atelierroute Groot Woerden werken te zien van vijf kunstenaars:

De Fundatie, 24 september

Wie gaat er op zaterdag 24 september mee met een treinexcursie naar Zwolle? Daar is de klimaatexpo ’22 in museum de Fundatie met 250 werken. Het museum schrijft daarover: “De klimaatcrisis schreeuwt om grote veranderingen, die ons voorstellingsvermogen soms nog te boven gaan. We hebben de verbeeldingskracht van kunstenaars nodig om het onvoorstelbare in beeld te brengen.” Wil je mee of op de hoogte worden gehouden, stuur een mail naar Astrid Baars – asabaars@gmail.com.

Meer KUNSTNieuws

Kunstpark

Zondag 28 augustus weer het jaarlijkse Kunstpark, tegelijk met het Akoestival. Een kunstmarkt, waar creatievelingen hun eigengemaakte werken tonen en verkopen. Er worden door de organisatie, Cultuurplatform, ludieke activiteiten en verrassende elementen toegevoegd. Westdampark, 13:00-17:00 uur.

Kunstkring steunt Mantelmeeuw

In juli organiseerde De Kunstkring een ‘Woerdens Montmartre.’ Op het Kerkplein werden schildersezels neergezet en enkele kunstenaars gingen schilderen, tekenen en fotograferen. Een deel van de opbrengst was bestemd voor het hospice De Mantelmeeuw, namelijk 360 euro.

Genderongelijkheid in de kunst

Onderzoek door Women Inc. laat een verschil zien in beloning van mannelijke en vrouwelijke kunstenaars. Mannen verdienen ca. 50% meer. Ook laten kunstgaleries meer werk van mannen dan van vrouwen te zien. Zicht op verbetering is er wel. Vrouwen winnen steeds vaker een nationale kunstprijs. Klik voor meer info.

Meer KUNSTNieuws

Exposities

Hoepman en De Vroomen

Tot en met 28 oktober exposeren Tineke Hoepman en Conny de Vroomen in het Woerdense Sint Antoniusziekenhuis. Beide kunstenaars komen uit Kamerik. In het Atrium hangen meer dan 30 schilderijen van Tineke Hoepman. Conny de Vroomen laat haar keramiek – veelal Raku – zien in de vitrine.

Diny van der Aalsvoort

Diny gebruikt gemengde technieken: combinaties van tekenen, schilderen en collages van bewerkt papier. Haar thema is de sociale situatie. De ideeën voor haar werk komen uit de krant en uit reisverhalen. Dit schilderij is gemaakt na de start van de oorlog in Oekraïne. Werk van Diny hangt tot 6 november 2022 in Het Baken in Woerden.

Meer KUNSTNieuws

Cursussen en workshops

Monika Strugarek

Plezier staat voorop in de schildercursussen van Monika, bedoeld voor beginners en gevorderden. Je leert over beeldelementen zoals lijn, vlak, compositie en kleur. De begeleiding is op individuele basis. De cursussen starten op 19 september in de KUNSTKajuit in Woerden (de Oude Minkema HBS). Klik voor alle informatie.

Brediuspalet start 5 september

Het Brediuspalet start weer op 5 september met tekenen, schilderen en andere creatieve activiteiten. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Kom gerust eens kijken of vrijblijvend mee doen voordat je lid wordt. We zijn op maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur in het Brediushonk. Stuur een mail voor informatie naar info@asvbredius.nl

Workshop factory

In september zijn er op creatief gebied weer allerlei workshops aan de Touwslagersweg in Woerden. Bijvoorbeeld een workshop gel printing (afbeelding) op 11 september of een workshop collages maken op 18 september.

Studio-136

In september start de cursus keramiek draaien – pottenbakken. De cursus bestaat uit 10 lessen op dinsdagmorgen en woensdagavond. De cursus is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Je hebt les in een kleine groep waardoor je persoonlijk wordt begeleid. De studio ligt aan de Barwoutswaarder in Woerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.