In de KUNSTKajuit van KUNSTaandenRIJN zijn gedurende de Atelierroute Groot Woerden op 1 en 2 oktober 2022 werken te zien van vijf kunstenaars:

Arthur Koopmans – schilderijen
Ed van den Weijden – foto’s
Dick van Doorn – foto’s
Quitama Everaardt – foto’s
Marian de Jong – schilderijen

Hieronder informatie over deze kunstenaars. Het gebouw is geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Het adres is Van der Valk Boumaanlaan 7, 3446 GZ Woerden.  Klik hier voor een routebeschrijving.

Op deze fotopagina kan je zien hoe de kunstenaar de laatste hand leggen aan de expositie.

Marian de Jong voor een van haar werken.
https://mj-art.nl/
Mariandejong1520@gmail.com

Marian de Jong

Marian de Jong, geboren een woonachtig in Montfoort, schildert veelal kleurrijke portretten. Ze raakt geïnspireerd door de mens met al zijn emoties en probeert dit op het doek vast te leggen. Ze vindt het een uitdaging om nieuwe technieken uit te proberen en past dit toe in haar schilderijen. Dit schilderij, Green man, is spontaan ontstaan.

Marian wilde graag acryl pouring combineren met het schilderen van een portret. Kijkend naar de lichte en donkere vormen in het resultaat van de acryl pouring, paste deze man met zijn donkere krullen er perfect op. Om zoveel mogelijk van de achtergrond te behouden heeft Marian zoveel mogelijk transparant gewerkt met dit als resultaat. Te zien op 1 op 2 oktober uiteraard.

Green man, Marian de Jong
Arthur Koopmans, geboren in 1987, aquarellist.
🖌 arthurkoopmans.exto.nl
 arthurkoopmans@gmail.com
 (+31) 6 13 80 25 17

Arthur Koopmans

Welkom, ik ben Arthur Koopmans, een schilder uit het Groene Hart. In een landschap van water en weides schilder ik met aquarel, en reis ik naar diverse delen van het land om inspiratie te vinden. Het vroege ochtendrood in de polder, de schittering op het IJsselmeer, of de silhouetten van historische gebouwen in de steden, dit alles leg ik vast met water, pigment, penseel en papier.

Het is niet enkel het onderwerp zelf dat ik schilder. Ik zoek ook die momenten dat licht, kleur, en de vormen van schaduwen samenkomen op een sublieme manier. De transparantie van aquarel maakt het ideaal om de kwaliteit van het licht te vangen.

Ik schilder vooral het landschap, dat van mens en natuur. Op zoek naar inspiratie beweeg ik me voort te voet of op de fiets, maar ook met de boot, wat vanaf het water een uniek perspectief biedt dat je vanaf het land niet ziet. Een enkel avontuur in het buitenland vindt ook zijn weg in mijn werk. Ik nodig u uit om rond te dwalen in mijn landschappen, en herkenning en verwondering te ervaren.

Oudegracht, Utrecht
Ed van der Weijden

Ed van der Weijden

Ed van der Weijden fotografeert sinds 7 jaar en heeft zich naast het volgen van een aantal cursussen vooral autodidactisch verder bekwaamd. 

Hij is gestart met architectuurfoto’s die vooral kenmerkend zijn door belichting, lijnenspel en strakke vormgeving. Sinds twee jaar heeft hij zich toegelegd op portretten, met als specialiteit stoere mannen. Hierin legt hij de nadruk op de persoonlijkheid en karakter van het model.

Hij is lid van fotoclub Iris en heeft sinds kort een eigen studio in het oude Minkemacollege. 

Tijdens de Atelierroute zijn voornamelijk portretten en ook enkele architectuurfoto’s te zien.

Nieuwsgierig geworden, kijk dan alvast op www.stoerefotos.nl of kom langs tijdens de Atelierroute

Lyron
Dick van Doorn

Dick van Doorn

Dick van Doon vertelt over zijn fotoserie “Mannen van Maasdam” en andere mannen.

De mannen van Maasdam wonen aan de (van der Duijn van) Maasdamlaan. Tussen Cattenbroek en Fagellaan.

23 “stoere” mannen in zwart – wit geportretteerd. Allemaal buurmannen. 

Werken met mensen en ze “mooi” op de foto krijgen vind ik leuk. Mooi is hierbij een relatief begrip. Composities maken, sfeer creëren, uitlichten, het aansturen van het model en alle andere facetten om krachtige portretfoto’s te maken: daar ligt voor mij de uitdaging.

Als autodidact heb ik mij de laatste paar jaar toegelegd op portretfotografie, maar ook macro en creatieve fotografie zijn mij niet onbekend.

Naast de Mannen van Maasdam toon ik tijdens de Atelierroute nog een aantal mannen en een misschien een enkele vrouw, macrofoto’s en creatief.

Mannen van Maasdam
Quitama Everaardt

Quitama Everaardt

Quitama Everaardt is een autonoom fotograaf en werkt graag aan persoonlijke projecten. Ze exposeert dit jaar  met foto’s rondom haar thema ‘Dichter bij mij’.  Tien jaar na het overlijden van haar vader vond ze foto’s die ze jaren geleden van hem heeft gekregen van zijn reis naar Amerika. Door Deze vondst kwamen veel herinneringen naar boven. Ze maakte een serie foto’s en combineerde die met de eerder gekregen foto’s van haar vader om ze te versmelten, melancholisch maar met heel veel liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.