Hans Goslinga geeft workshops

De Woerdense kunstenaar Hans Goslinga geeft vanaf 2 maart een serie van zes workshops in onze KUNSTKombuis. De vraagpunten zijn: HOE zet je een schildering op? HOE dan verder? HOE leg je uit wat je gedaan hebt? Hans geeft daarbij groepsopdrachten en individuele opdrachten. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Digitale COVID expositie

Een feestje! We kunnen doorgaan met cursussen en workshops. Met hulp van onze lezers maken wij een digitale expositie. Laat je inspireren door de COVID-maatregelen. Mondkapjes, QR codes, afstand houden.. . Mail je kunstwerk naar kunstaandenrijn.woerden@gmail.com

Cursuscoördinator gezocht

KUNSTaandenRIJN gaat een cursusprogramma op creatief gebied ontwikkelen. Dit programma wordt een belangrijke poot binnen de stichting. Om die taak op te pakken zoeken we een coördinator cursussen die alle ballen in de lucht kan houden. Vooralsnog een vrijwillige functie.

Ed van der Weijden

Fotograaf Ed van der Weijden is winnaar van de IrisTofee 2021 van Fotoclub Iris uit Woerden. De winnende foto maakte hij in de KUNSTKajuit van KUNSTaandenRIJN die hij samen met een collega heeft ingericht als part-time fotostudio. Hiernaast een uitsnede van de winnende foto. 

Workshop 3D “schilderij”

Je kunt in deze workshop een nostalgische collage op een houten tray maken of een 3D tafereel in een houten kistje. We werken met papier, verf, klei en andere materialen. Deze workshop bestaat uit 2 delen! Data: zaterdagmiddag 5 en 12 februari 2022.

Minicursus acrylverf

Deze minicursus onder leiding van Liza Schot bestaat uit twee lessen: Op de eerste ga je een kleurrijk stilleven maken met kleine muziekinstru-menten. De tweede les oefen je met landschap-pen naar aanleiding van foto’s en schilderijen. Vrijdagochtend 11 en 18 februari 2022.

Petra Beckers

Meer kleur In uw interieur? Dat is de vraag die Meubelwinkel Kooijman Interieur op dit moment stelt. Het werk van Petra Beckers past daar heel goed bij. Haar kleurige “dierendoeken” zijn daar te zien van 5 februari tot 31 juli 2022. Georganiseerd door KUNSTaandenRIJN. 


Meer KUNSTNieuws


Cultuurprikkel

Goed nieuws: de speciale corona-subsidieregeling van het Cultuur Platform Woerden is verlengd tot 1 juli 2022. Cultuurmakers kunnen een maximale subsidie ontvangen van 750 euro. Bekijk het filmpje voor meer informatie.


(advertentie)


Carolien van Dam

De voorzitter van de atelierroute, Carolien van Dam legt na 4 jaar haar functie neer. De nieuwe voorzitter is Anke van den Hurk. U kunt hier een film bekijken waarin Carolien vertelt over de route in 2019, toen alles nog gewoon was. 

René Vaillant

Standontwerper René Vaillant maakt er het beste van. Zijn werk als standontwerper ligt stil. In dit filmpje laat hij zijn tekeningen zien. Bijvoorbeeld de knap getekende kerktoren met vleermuizen en bliksem. 

Singelkunst

Singelkunst, dat plaats zal vinden in Woerden van vrijdag 18 maart tot en met zondag 24 april 2022, maakt bekend dat Jan Vermaat zal deelnemen met een kunstwerk. Jan heeft tijdens eerdere edities van Singelkunst in de jaren 80 en 90 ook deelgenomen. Speciaal voor deze editie heeft hij een nieuw werk gemaakt.

Dave Damen cultuurmakelaar

Er gebeurt heel veel in Woerden op cultureel gebied en dat mag gezien en ervaren worden! Daarom stelt Cultuur Platform Woerden een Cultuurmakelaar aan, die op 10 januari is gestart. Op de website van het CPW staat meer over hem. 


Meer KUNSTNieuws

Exposities


Irene Keyzer

Irene Keyzer uit Woerden exposeert van 4 febr. t/m 11 maart in Galerie Alphen Art in Alphen aan den Rijn. Haar schilderkunst geeft uitdrukking aan de verschijnselen in de natuur die haar raken. Irene maakt krachtige kleurimpressies vertaald naar landschappelijke abstracties.

Koeiententoonstelling

Een film over de koeiententoonstelling die nog tot 6 februari in de Rijnstraat 35-37 te zien is. De twee kunstenaars van het grote werk dat op de muur is aangebracht geven een interessante toelichting over hun inspiratiebronnen uit heden en verleden. Stephanie Rompa vertelt over haar favoriete voorwerpen in de expositie.

Groene Hart Huys

De eerste expositie nu het weer kan! Drie Bodegraafse kunstenaars laten tot 9 februari een greep uit hun werk zien. Corrie Voordouw: keramiek. Ap Quist: fotografie. Piet van der Zee: schilderijen. Openingstijden: di-vr-za 10 tot 17.00 uur, Bouwsteeg 6 Bodegraven.


Meer KUNSTNieuws

Cursussen en workshops


Masterclasses bij Kunstkring

De Kunstkring Woerden organiseert op vrijdagen 4 en 18 februari een masterclass. Deelname staat conform de ANBI-doelstelling van de Kunstkring open voor iedereen. Het programma van de maand februari is in te zien op de website van de Kunstkring.

Volksuniversiteit

De Volksuniversiteit is ook weer actief gelukkig. Een selectie van Woerdense activiteiten:
11 februari – Excursie Dordrecht Leerdam 
15 februari – Kunstenaarswijken Parijs
16 februari – 1000 jaar mozaïeken in Rome
9 maart – Beter fotograferen met je mobiel


Redactie en samenstelling: Elly Waterman
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* KUNSTaandenRIJN
Wilt je iets wijzigen aan de ontvangst van deze nieuwsbrief?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of jezelf uitschrijven.

Heb je nieuws voor de volgende nieuwsbrief? Dat is heel erg welkom. Stuur het ons alsjeblieft toe. De volgende nieuwsbrief verschijnt over ongeveer een maand.

Contact: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.