Nieuwsbrief nr. 52 – oktober 2021

 

Nieuwe cursusruimte

KUNSTaandenRIJN huurt een tweede ruimte. Het lokaal is bedoeld voor het geven van creatieve cursussen en workshops. Het is een mooie aanvulling op ons inloopatelier, de KUNSTKajuit. De nieuwe ruimte gaat de KUNSTKombuis heten. Lees meer….

KUNSTCitaat van de maand

Listen to your eyes

Maurizio Nannucci (1939)
Vertaling: Luister naar je ogen

 

Terugblik Creatieve Proeverij

KUNSTaandenRIJN organiseerde in het kader van het Iedereen doet mee festival twee dagen met een Creatieve Proeverij. Veel Woerdenaren kwamen langs om iets nieuws te leren. Wethouder George Becht maakte onder andere een monoprint. De proeverij werd mogelijk door een cultuurprikkel van CultuurPlatformWoerden.

Even voorstellen: Stephanie Ming-van Oosten

Stephanie gaat bij KUNSTaandenRIJN het aanbod van cursussen coördineren.
“Ik ben een creatieve duizendpoot, maar het meest op mijn “gemak” als er in elk geval een stuk papier bij betrokken is. En ik ben er altijd voor in om iets nieuws op creatief gebied te ontdekken. Dus ik denk dat ik zelf ook zeker gebruik zal maken van de cursussen die we in de KUNSTKombuis gaan aanbieden. Zelf volg ik op dit moment een opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coach bij “De Kleine Tiki” in Breda en geef ik zelf ook kunstzinnige cursussen.”


CCW nieuws

KUNSTaandenRIJN ondersteunt de initiatiefgroep Creatief Centrum Woerden

 

Save the date! 11 november 2021

Op 11 november vindt een bijeenkomst plaats over het Creatief Centrum Woerden. Iedereen is welkom, maar aanmelding is verplicht. Wij willen op deze avond uw ideeën horen. Zoals ideeën over financiering en locatie. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

 

Cultuurmanifest ondertekend

Het CCW en het bestuur van KUNSTaandenRIJN ondertekenden op 18 september het Cultuurmanifest van de gemeente Woerden. Wij scharen ons achter de idealen die in het manifest zijn verwoord. Maar ook doen wij een oproep om het niet bij mooie woorden alleen te laten. Lees meer hierover op de website.

Meer KUNSTNieuws

 

Hans Goslinga

Hans Goslinga laat op zijn website zijn nieuwste werk zien. Vooral zijn collages hebben zijn – hernieuwde – belangstelling. Het “niet-vertelde” verhaal nodigt uit om er je eigen verhaal van te maken. Hiernaast een traditioneel schilderij uit 2020, Nachtvlucht.

 

Koele wateren

Nog tot en met 24 oktober te zien in Museum Gouda. Een oogstrelende selectie van 38 schilderijen en een penning uit het Rijksmuseum. Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand. Hiernaast een detail van een schilderij van Jan Toorop.

 

Koeien poppen up

Tot en met januari 2022 is er een koeien-pop-up museum in de Rijnstraat 37. “Een toffe, gratis toegankelijke, expositie met verzamelingen die mensen ter beschikking hebben gesteld”, aldus Arja van Veldhuizen van het Stadsmuseum.

 

Polycromia onder dak

Schilderclub Polycromia moest plotseling weg uit hun atelier in de “Badkuip.” Inmiddels maakt deze club gebruik van het atelier van de Kunstkring. De leden van Magenta schilderen ook bij de Kunstkring. Klik hier voor een film over Polycromia uit 2018.

St. Antonius Ziekenhuis

In de atriumhal en vitrine van het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden exposeren tot en met 12 november An den Beer met beeldhouwwerk en Jaap Strobos met fotografie. Op de foto een detail van zijn werk “Achterlicht.” Het adres is Polanerbaan 2, Woerden.

 

Kunstroute Bodegraven

Tot eind oktober is in het Evertshuis in Bodegraven de overzichtstentoonstelling te zien van alle kunstenaars die deelnamen aan de kunstroute in die plaats. Het adres is Julianastraat 4, Bodegraven. Hier afgebeeld een werk van Willeke Piket.

 

Boek Jan Vermaat

Theo Aarsen schreef een boek over de Woerdense kunstenaar Jan Vermaat. Het boek werd vormgegeven door Jaco Kazius en bevat 200 kleurenfoto’s en ook een wandeling langs de  beelden van Vermaat in Woerden. Het boek kost € 27,50. Te bestellen met een mail naar info@kunstkringwoerden.nl

 

Bep Muishout en Elise Tamboer

Bij House of Arts werk van twee beeldend kunstenaars. Muishout schildert met expressieve kleuren op zijde. Tamboer gebruikt voor haar portretten verf, borduurgaren, stoffen en andere bijzondere materialen. Vrijdag en zaterdag 11:00 – 16:00 uur, Molenstraat 40.

 

Volksuniversiteit

De VU geeft weer allerlei cursussen en workshops op het gebied van creativiteit, deels in Woerden, deels in Bodegraven. Fotografie, schilderen, papierkunst, tassen maken, groendecoraties… Teveel om op te noemen. Klik hier om naar de website te gaan. 

POP-UP Galerie MARRYZGLAZ

De tijdelijke galerie aan de Kerkstraat in Bodegraven moet na bijna 4 jaar sluiten. Marry Buiks en zijn vrouw Antoinette Riekert zoeken een ander leegstaand pand. Hopelijk lukt dat en gaat de kunst niet verdwijnen uit het centrum van Bodegraven.

 

Beeld van de maand afgelopen

Het project Beeld van de maand is afgelopen. Het project duurde vier jaar, waarbij 50 kunstwerken zijn behandeld. De films zijn nog te bekijken op Youtube. Op de foto presentatoren Sanne Telgenkamp (links) en Marita Damen (Foto: Hans Ouwerkerk).

Redactie en samenstelling: Elly Waterman
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* KUNSTaandenRIJN

Wilt je iets wijzigen aan de ontvangst van deze nieuwsbrief?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of jezelf uitschrijven.

Heb je nieuws voor de volgende nieuwsbrief? Dat is heel erg welkom. Stuur het ons alsjeblieft toe. De volgende nieuwsbrief verschijnt over ongeveer een maand.

Contact: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.