Hoera! Het creatieve leven in Woerden is weer op gang gekomen. De nieuwsbrief is helemaal vol.

 

Stadsleven – thema 2022

Het thema voor de RijnKUNSTprijs 2022 is Stadsleven. Woerden heeft dan namelijk 650 jaar stadsrechten. Stadse fratsen, stadsmensen, stadsduiven… inspiratie genoeg. De inschrijving sluit op 1 januari 2022. De inzendingen van de deelnemers zullen te zien zijn in de stadsbieb.

 

Doe mee – tekenen of schrijven

Als voorbereiding op het feestjaar 2022 organiseren wij een bijzondere korte cursus, met als doel een geïllustreerd verhaal te schrijven. Tekenaars en schrijvers worden aan elkaar gekoppeld. Zij gaan samenwerken onder leiding van twee enthousiaste docenten. Het thema is “Woerden wordt vervolgd”. Er is nog plaats. Meedoen? Inschrijven uiterlijk 15 september.

 

Creatieve proeverij

Ook voor mensen die denken dat ze niet creatief zijn. Kom sneltekenen, fantasiedieren schilderen met acryl, intuïtief schilderen met aquarel, kennismaken met monoprint (druktechniek) en stoelendansen met schildersezels. In minder dan een uur leer je iets nieuws. Het resultaat neem je mee naar huis. Zondag 19 september en zaterdag 25 september. Lees hier meer….

 

Citaat van de maand

If painting is no longer needed, it seems a pity that some of us are born into the world with such a passion for line and color.

Mary Cassatt (1844-1926). Geldt dit nu nog steeds, of opnieuw?

SNAKTPRUK

Het Kunstpark is door elkaar geschud en heet nu Snaktpruk. Kom langs, ook bij onze kraam, zondagmiddag 5 september. Ons team vertelt graag over wat we voor de Woerdenaren doen de komende tijd. En we hebben ook een Snaktpruk gemaakt, een creatieve verassing waarbij uw gevoel door elkaar geschud wordt.

 

In Memoriam Ido Vunderink

Een verdrietig bericht. Ido Vunderink is in juli overleden. Een groot verlies voor Woerden. George de Wrede schreef een column met herinneringen aan deze bijzondere kunstenaar en zijn werk. Wij leven mee met zijn levenspartner Lex, die hem het meest zal missen.

Meer KUNSTNieuws

 

Lessen Nisett de Witt

Nisett de Wit laat weten dat ze dit najaar weer schilder- en tekenlessen geeft in Nieuwerbrug. Er is onder meer een Jong Talent Tekenklas en een tweedaagse portretspecial. Keuze genoeg dus. Klik hier om meer te lezen op haar website.

 

Woerdens KunstLint

Het KunstLint is te zien van 3 september tot en met 3 oktober 2021. Werk van meer dan 40 kunstenaars is te zien in de winkelstraten. Plattegrond en formulier voor het stemmen voor de publieksprijs liggen bij Stouthart en OOK (Voorstraat) en bij ElectroWorld, (Molenstraat).

 

SchilderLab Harmelen

Het SchilderLab in Harmelen heeft nog plekjes vrij in hun najaars-cursussen. Realistische tekentechnieken, landschappen schilderen of portretten en anatomie; voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld Teken je vaardig. Je kan starten vanaf 2 september. Inschrijven in via de website.

 

Blauwe Meije te koop

Buitenplaats De Blauwe Meije wordt te koop aangeboden. Juerd van der Burgt en Rebecca de Boer gaan verhuizen naar het noorden van het land. Daarom zetten zij De Blauwe Meije te koop. Ontzettend jammer dat dit creatieve en gastvrije duo gaat verhuizen, maar ook letterljk een buitenkansje voor een plek in het buitengebied.

 

Galerie Marryglaz ‘Together’

Pop-up Galerie Marryglaz, Kerkstraat 22, Bodegraven laat t/m 31 oktober werk zien van Anneke van den Broeke en Cees in ’t Veld (foto). Together, want de gedeelde passie van deze twee kunstenaars is het gezamenlijk teken- en schilderwerk. 

 

Boetseren bij House of Arts

De boetseerworkshops bij House of Arts Woerden zijn weer van start gegaan. De workshop duurt 2,5 uur en is voor maximaal 6 personen. Na vier weken is je kunstwerk klaar om afgehaald te worden. Lees hier meer…

 

Open call Singelkunst

In 2022 vindt Singelkunst plaats in Woerden. Kunstenaars kunnen zich tot 15 september inschrijven via inschrijven@singelkunst.nl. Zij maken dan kans op een plek. Er zijn 9 plekken beschikbaar voor de vrije inschrijving.

 

Expositie Oogstwerk

Afgelopen jaar heeft Willem Jacobs foto’s gemaakt bij een landbouwbedrijf waar allerlei gewassen worden verbouwd. Daar zijn ook gedichten bij geschreven door hem en door Petra Bakker. De foto’s en gedichten zijn te zien bij House of Arts Woerden.

 

Workshops KunstLint

Een aantal deelnemers aan het Woerdens KunstLint geven in september workshops in het NMECentrum InBredius. Er is van alles te doen: suncatchers maken, weven, wolvilten, sumi-e en schilderen. Inschrijven uiterlijk 3 september.

 

Kunstkring actief

Kunstkring Woerden organiseert ook meer. Magenta gaat weer gebruik maken van het atelier alsook het Veelzijdeg Textielcollectief. Kunstzinnige activiteit genoeg dus. Het najaarsrooster staat op de website van de Kunstkring. Tegen een vergoeding kunnen ook niet-leden deelnemen aan activiteiten.

 

Welmoed Reitsma

Tot en met zondag 26 september 2021 exposeert Welmoed Reitsma bij Galerie van Slagmaat. Zij maakt transfers die ze presenteert in een bewerkte kluislade. Transfers? Transfers zijn volgens Reitsma fotocomposities ontstaan uit actualiteit die die tegelijkertijd ruimte bieden voor eigen interpretatie. 

 

Redactie en samenstelling: Elly Waterman
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* KUNSTaandenRIJN
Wilt je iets wijzigen aan de ontvangst van deze nieuwsbrief?
Je kan je voorkeuren aanpassen of uitschrijven.

 

Heb je nieuws voor de volgende nieuwsbrief? Dat is heel erg welkom. Stuur het ons alsjeblieft toe. De volgende nieuwsbrief verschijnt over ongeveer een maand.

Contact: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.