Open atelier voor beeldhouwers

KUNSTaandenRIJN onderzoekt momenteel de kansen voor een open atelier voor Woerdense beeldhouwers en keramisten. Wij hebben al enkele jaren een inloopatelier voor schilders. Wij zijn benieuwd hoeveel mensen hier gebruik van willen maken. Lees meer hierover en uit vooral je belangstelling.Rapport CCW gepubliceerd

Het onderzoeksrapport van de initiatiefgroep van het Creatief Centrum Woerden is gepubliceerd en aan de gemeenteraad aangeboden. Lees over de politieke avond en de verdere plannen. In de gemeenteraad lijkt steun voor een CCW te bestaan!KUNSTCitaat van de maand

Schilderen is een mooie zoektocht, maar ook een eenzame trip.
Ans Markus
(hier gevonden)KUNSTKajuit vaker gebruikt

Goed nieuws van een van de gebruikers van de KUNSTKajuit, José Nouwen. Zij verteltt: “Na een lange tijd niet meer in de Kajuit te zijn geweest ivm corona, ben ik nu, na m’n eerste vaccinatie, voorzichtig weer daar aan het schilderen. Fijn dat het weer kan. Goed om elkaar weer te ontmoeten. Ook nu nog met de afstand want niet iedereen is al – voldoende – gevaccineerd.” 

Meer KUNSTNieuwsEls Wieringa

T/m 25 juni exposeert de Woerdense fotografe Els Wieringa in de Atriumhal van het St. Antonius Ziekenhuis met kleur- en zwartwitfoto’s met als thema ‘spel met de werkelijkheid’. Een van haar favoriete biotopen is de omgeving van water.Iedereen doet mee Festival

18 tot 25 september 2021 is in Woerden het eerste Iedereen doet mee Festival. Een week vol activiteiten voor alle Woerdenaren. De organisatie zoekt kunstenaars die inclusie een warm hart toedragen en een inclusieve activiteit willen organiseren. Zoals: een lesmodule ‘hoe maak ik inclusieve kunst’, een inclusief kunstevenement of een inclusieve kunstwedstrijd. Klik voor meer informatie.Kunstexamen Minkema

De leerlingen van het Minkema College die dit jaar kunstexamen doen hebben in april hun werk tentoongesteld bij Galerie van Slagmaat. Er deden 50 leerlingen mee. Vanwege de COVID-pandemie was de expositie niet openbaar toegankelijk. Er is wel een leuke film gemaakt, te zien door hier te klikken.Cultuurprikkel

Om te stimuleren dat er weer mooie culturele activiteiten komen, biedt Cultuur Platform Woerden de Cultuurprikkel. Een subsidie van maximaal € 750 per evenement is beschikbaar voor culturele activiteiten in Woerden, die een steuntje kunnen gebruiken om van de grond te komen. Klik hier voor meer informatie.Jan Vermaat als schilder

Jan Vermaat heeft in zijn lange loopbaan talloze beelden gemaakt. Door longproblemen heeft hij het beeldhouwen vaarwel moeten zeggen en heeft hij het schilderen weer opgepakt. In deze reportage van de hand van Franka Stas komt Jan uitgebreid aan het woord. 

HOEK 29 is blij

De Bodegraafse groep kunstenaars van Hoek 29 is blij met de nieuwe locatie die is gevonden. De groep moest haar pand op 1 april verlaten, en dat was beslist niet grappig. Het komende halfjaar zit het collectief aan de Willemstraat 53. Zoals vanouds wordt binnenlopen weer mogelijk.Slootkunst: Nieuwkoop maakt het al 750 jaar!

Vanaf 8 mei opent weer de doorlopende expositie Slootkunst in Nieuwkoop, ditmaal in het kader van 750 jaar Nieuwkoop. De Blauwe Meije exposeert in de sloten rondom het centrum van Nieuwkoop ook werken uit de beeldentuin, onder andere van Agnes Valk. Zeker een kijkje waard dus!Stilleven schilderen

Het Schilderlab uit Harmelen heeft een cursus stilleven schilderen gemaakt, die helemaal online te volgen is. Daarin wordt de velatura techniek gebruikt. De cursus bestaat uit twee videolessen. Lichtkunst Stadsmuseum

Het Stadsmuseum is gesloten en daarom is een alternatief bedacht om toch een kijkje te nemen in het museum. Ruben van Esterik maakte voor de buitengevel een kunstzinnige presentatie over het Stadsmuseum een haar collectie. Een lichtkunstwerk dat als de avond valt veilig kan worden bewonderd. Maar ook online bij de Vroedschap door hier te klikken.

Flashmob in 2022

We gaan onze lezers iets verklappen dat in de altijd interessante nieuwsbrief van de Kunstkring Woerden stond. De Kunstkring bereidt zich voor op Woerden650 en is van plan een kunstenaarsflashmob de organiseren. Bent u ook zo benieuwd? We gaan het denk ik nog horen!Geef jij een workshop?

Stichting Atelierroute Groot Woerden zoekt kunstenaars die in september een workshop willen geven. De workshops kunnen gegeven worden in het NME Centrum InBredius. Gedacht wordt aan 2 á 3 uur per workshop. Heb je interesse of ideeën hierover? Mail naar tsmooi@atelierroutegrootwoerden.nl

Redactie en samenstelling: Elly Waterman
Copyright © *2021* KUNSTaandenRIJN


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.