Nieuwjaarswens

‘Kunst is uit een oplossing een raadsel maken; wij puzzelen door in 2020. Hopelijk u ook!’
Een kleurrijk nieuwjaar toegewenst door KUNSTaandenRIJN en de kunstenaars in de KUNSTKajuit.
Beeld: Annemiek Visser – Tekst: Cornelis van Halm

 

Laatste kans aanmelden RijnKUNSTprijs

1 januari 2020 is de uiterlijke aanmelddatum voor deelname aan de RijnKUNSTprijs. Uw werkstuk moet op 25 februari 2020 gereed zijn. Thema: ‘Camouflage’. 

Rothko in KUNSTKafé 13 januari

“Mensen huilen voor mijn schilderijen, omdat ze dezelfde religieuze ervaring hebben als ik toen ik ze schilderde”, aldus Mark Rothko. Hoe bijzonder zijn werk is vertelt Diny van der Aalsvoort in het KUNSTKafé op 13 januari 2020 vanaf 20.00 uur in De Tafel van Twaalf. Neem ook uw eigen werk mee!

Cursus tekenen gevorderden

Op woensdagavond 15 januari start o.l.v. Hans Verbeek de tekencursus voor mensen met al wat tekenervaring (8 lessen). Er is nog plek, dus geef u snel op. Klik voor meer informatie.

Cursus tekenen beginners

Op woensdagavond 22 januari start o.l.v. Eveline van Ginneken de tekencursus voor beginners (6 lessen). Er zijn nog enkele plaatsen. Klik hier voor meer informatie.

Vrij werken in de KUNSTKajuit

Op zaterdag 18 en 25 januari van 13:30-17:00 uur kun je vrij werken in de KUNSTKajuit. Iedereen is welkom om te schilderen, te boetseren of collages te maken in de Oude Minkema, Van der Valk Boumanlaan 7 Woerden. Je werkt zelfstandig en met eigen materiaal. Wel even aanmelden: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com

TIP – Op naar het Hem!

De tentoonstellingsruimte van Het Hem terrein bij Zaandam is een aanwinst voor Nederland. Het terrein is van de oude munitiefabriek. In 2002 werd de fabriek gesloten en opengesteld. Kunstenaars hebben alvast bezit genomen van de prachtige gebouwen. Klik om meer te lezen.

Nieuws van anderen

Opw@rming

In de Bibliotheek Het Groene Hart in Woerden zijn tot 20 januari werken van de leden van de Kunstkring te zien. 

Gerdien Meynen

Gerdien Meynen exposeert in de foyer van Annex Cinema te Woerden. Deze expositie loopt tot en met 13 januari 2020.

Atelierroute Bodegraven-Reeuwijk

Kunstenaars die wonen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunnen zich tot 23 februari aanmelden om deel te nemen aan de atelierroute op 16 en 17 mei 2020. Dit evenement vindt elke twee jaar plaats.

Nathalie van Os-Jonkers

Brandschilderijen, gemaakt met een pyrograaf op hout. Een pyrograaf is een elektrisch apparaat met pennen in verschillende uitvoeringen, die in hitte verstelbaar zijn. Zo verschijnen vormen in verschillende verschillende tinten van gebrand houd. Te zien in de bibliotheek van Oudewater t/m 10 februari 2020.

Creatief aan de slag?

In januari starten nieuwe lesblokken bij Hoek 29, Markstraat 27-29 in Bodegraven. Nisett de Wit geeft teken- en schilderles. Klik en ga naar de website voor meer informatie.

Anne-Marie Boere

Anne-Marie is natuurfotografe. Zij creëert graag een beeld met een artistieke draai. Met haar foto’s wil zij mensen verwonderen en een prikkel geven om ook aan de slag te gaan. Haar werk is te zien in de Bibliotheek Woerden tot 15 februari 2020. 

Gerrit Peele

Gerrit Peele van Natuursteentijd werkt als beeldhouwer in Woerden. In deze film van RPL Woerden vertelt hij over zijn werk als restaurateur, als docent en als kunstenaar. Hij laat zien hoe je een frijnrand maakt en vertelt ook waarom de hamer van een steenhouwer rond is.

Vier kunstenaars bij Hoek 29

In de Bodegraafse galerie exposeert Marja Tulp (foto balletschoentjes) met schilderijen in olieverf. Margreet Roorda en Janny Domburg laten hun keramiek zien. Tenslotte zijn er acrylschilderijen, abstract en semi-abstract van Ineke Duyndam. Tot en met 18 januari 2020.

…en.. nog vier bij Marryzglaz

In de andere Bodegraafse galerie Marryzglaz ook vier kunstenaars: Hans den Hollander (schilderijen), Silene van Waveren met keramiek, Stijn Claassen met meubelen (foto) en Marijn van Teylingen met lichtobjecten. Van 18 januari t/m 25 april.

Beeld van Jits Bakker

Bij de Rembrandt van Rijnschool staat het beeld Kangoeroe, gemaakt door Jits Bakker (1937 – 2014). RPL Woerden maakte een film over het beeld en interviewde enkele leerlingen.

Tuinen van Monet

Diana Kostman geeft in de Woerdense boekwinkel De Kler op woensdagavond 15 januari een lezing over de tuinen van Monet. De lezing wordt gegeven naar aanleiding van de expositie In Den Haag waar tot en met 2 februari 2020 schilderijen van Monet te zien zijn. Klik om u aan te melden.

Diklah Zohar

Diklah Zohar exposeert met haar bijzondere mozaïeken t/m 9 januari in het Sint Anthoniusziekenhuis in Woerden. Haar inspiratiebronnen zijn mythologische thema’s, elementen uit de natuur en Bijbelse motieven. Daarmee zoekt ze naar de maatschappelijke relevantie van kunst.

detail van het schilderij

Nanda Hoep

Nanda Hoep uit Nieuwerbrug won met haar schilderij Nighty Night een eerste prijs in een Amerikaanse wedstrijd, de ‘Richeson75 International Animals Birds & Wildlife’-competitie in Wisconsin.

Expeditie schetsboek

Ga aan de slag met vier verschillende materialen en ontdek welke het best bij jouw schetsen passen. Start op 16 januari 2020, via Volksuniversiteit het Groene Hart.

Corrie Possel

Bij Vallen Living in Harmelen is tot en met 7 maart 2020 het werk van Corrie Possel te zien. Zij is enkele jaren geleden begonnen met schilderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.