Incomprehensible sun, Nicolas Jaar

Op naar Het Hem!

Hoewel Het Hem terrein bij Zaandam al enige tijd in ontwikkeling is, is de tentoonstellingsruimte met dezelfde naam echt een aanwinst voor Nederland. Het terrein is van de oude munitiefabriek die in de jaren 80 van de vorige eeuw veelvuldig het nieuws haalde vanwege louche munitieleveringen aan diverse landen. In 2002 werd de fabriek definitief gesloten en na jaren van braakligging en onderzoek naar de vervuiling van de grond, werd het terrein opengesteld en hebben kunstenaars alvast bezit genomen van de vele prachtige gebouwen. In een ervan, pal aan het water, is Het Hem gevestigd. Naast een aparte ruimte waarin de beladen geschiedenis tentoongesteld is zijn er tijdelijke tentoonstellingen die zijn ingericht met een maximaal gebruik van de industriële ruimtes. Zo kun je hoog op een stoel zitten en naar de scheepvaart kijken die voorbij komt, en is de oude schietbaan momenteel ingericht met een licht- en geluidsinstallatie van Nicolas Jaar. Gaat dat zien!

Met de trein vanuit Woerden rijdt je rechtstreeks naar Zaandam (sprinter naar Uitgeest) en bus 65 brengt je in 10 minuten naar het terrein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.