Inschrijven RijnKUNSTprijs 2020

Doet u ook mee? Het thema is ‘Camouflage’. Wij hebben hard gewerkt, maar nu bent u aan zet. De jury is compleet. De expositie is gepland. En AFA B.V. Maatwerk in Metaal gaat de trofeeën maken voor de winnaars. De inschrijving sluit op 1 januari. Klik hier voor alle informatie.

 

NEPNIEUWS: ‘Kunstencentrum Woerden geopend!’

Wie denkt/doet er mee om dit nieuws echt te maken? In het KUNSTKafé van 16 december gaan we hierover met elkaar in gesprek en proosten op een creatief begin!

 

Tekencursus beginners

Ga ontdekken dat jij ook kunt tekenen. Je gaat aan de slag met basisvaardigheden en leert over contrast, schaduwen, vormen, harde en zachte materialen. Je doet dit onder leiding van Eveline van Ginneken op een bijzondere locatie: de oude HBS aan de Van der Valk Boumanlaan. Start 22 januari 2020, 6 lessen om de twee weken. Klik hier voor meer.

 

Tekencursus “je eigen verhaal”

Gevorderde tekenaars werken aan de hand van hun eigen inspiratiebronnen, zoals een tekst, een lied of een herinnering, of een bestaand beeld: every picture tells a story. Je doet dit onder leiding van Hans Verbeek in een grote ruimte, het atelier van KUNSTaandenRIJN aan de Van der Valk Boumanlaan. Start 15 januari 2020, 8 lessen om de twee weken. Klik hier voor meer.

 

Droge naald werkgroep

Op donderdagochtend van 10.00-12.30 uur is een groep enthousiastelingen bezig met de droge naald techniek. Een grafische techniek die lijkt op etsen, maar dan zonder het natte zuurbad. Je krast een tekening in een plaatje zink en drukt dat af op papier. Als je wilt meedoen, meld je dan aan door te mailen naar kustaandenrijn.woerden@gmail.com

 

 

 

Iman Vroman besproken

Op 3 december, 20.00 uur is er een bespreking van het werk van Iman Vroman. Locatie: Kunstkring, Edisonweg 9b in Woerden. Er hangen meer dan twintig schilderen van zijn hand. Opzet van de bijeenkomst is met de maker in discussie te gaan over de verschillende aspecten van zijn werk. Ook ‘Paulo in een hoodie’ dat deze zomer in het Rijksmuseum hing, is te zien.

 

 

Verdrietig nieuws over de Cultuurprijs 2019.
De voorzitter Hendrik Jan Wansink is onlangs overleden.

Kandidaten voor de Cultuurprijs

Ondanks het overlijden van de heer Wansink, kunnen favoriete kandidaten voor de Cultuurprijs Woerden aangemeld worden. De prijs wordt uitgereikt aan een persoon of instelling die zich bewezen of verdienstelijk heeft gemaakt voor cultureel Woerden. Op 1 december sluit de inschrijving.

 

 

Chris Lanooy in Museum Gouda

Met zijn glazuurgebruik is pottenbakker Chris Lanooy pionier in de Nederlandse keramiek. Van 1907 tot 1919 is deze eigenzinnige Zeeuw als zelfstandig keramist werkzaam in Gouda. Hier geeft hij zich volledig over aan het experiment. In de zaal met Gouds Plateel is tot en met 17 mei 2020 een selectie van zijn werk te zien.

 

Irene van Vliet

Textielkunstenaar Irene van Vliet en een aantal anderen exposeren in december bij galerie Sille in Oudewater onder de titel Habitus. Habitus is de manier waarop individuele mensen de sociale wereld om zich heen waarnemen en hoe zij erop reageren. 

 

 

Nicoline Heemskerk

Tot en met zaterdag 4 januari 2020 exposeert Nicoline Heemskerk bij galerie van Slagmaat in Woerden. Te zien zijn haar olieverfschilderijen van vrouwen en drank. Het plezier spat van het doek af, zowel bij de prachtige vrouwen als bij de vlotte stillevens met wijn!

 

Saskia Boelsums

Tot kunstenaar van het jaar 2020 is Saskia Boelsums gekozen. Zij won de jaarlijkse landelijke verkiezing. Zij is fotograaf van vooral landschappen. Haar website laat haar bijzondere, schilderachtige, werk zien.

 

 

Ido Vunderink gefilmd

In 2019 kreeg Ido Vunderink de opdracht een monumentaal schilderij te maken dat de verbondenheid van Woerden met het Groene Hart verbeeldt. Wijnand Brak maakte een film over hem en over zijn schilderij “Het Groene Hart”, dat in het nieuwe stadhuis hangt Nieuwsgierig naar de beelden? Klik dan hier.

 

Prijzen voor Tonneke Iwema en Sylwia Schöngart

Deze kunstenaars wonnen elk een Groene Hart Kunst Publieksprijs (respectievelijk van de bezoekers en on-line). Tonneke met haar wassen beeld, ‘Is water onze vriend of vijand?’. Sylwia met prachtig azuurblauw water, een gebarsten houten brug en gebroken glazen bomen. Lees alles door hier te klikken.

 

 

 

Adriaan en André Smith

Vader en zoon Adriaan en André Smith uit Waddinxveen en Nieuwerbrug a/d Rijn openen zaterdag 30 november hun gezamenlijke expositie in het Baken in Woerden. Zaterdag 8 februari zal het Baken ook open zijn van 13.30 uur tot 16.00 uur.

 

 

Leren beeldhouwen in Woerden

Dat kun je doen in Werkplaats Dertien22 in de Achterstraat in januari 2020. Dan start bij voldoende deelnemers het open atelier op vrijdagochtenden van 09.30 tot 12.00 uur. 

 

 

Op naar Twintig Twintig

Wat doet Het Schilderlab Harmelen na de kerstvakantie? Niet het makkelijkst: het schilderen en tekenen van mensen en dieren. Tijd om daar eens een paar cursussen aan te wijden! U kunt kiezen tussen Met kop en schouders of Met vacht en veren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.