Mark Rothko (1903-1970)

“Mensen huilen voor mijn schilderijen, omdat ze dezelfde religieuze ervaring hebben als ik toen ik ze schilderde”, aldus Mark Rothko. Hoe bijzonder zijn werk is vertelt Diny van der Aalsvoort in het KUNSTKafé op 13 januari 2020 in De Tafel van Twaalf. Neem ook uw eigen werk mee!

Als je over Mark Rothko leest dan zie je bij de toelichting van zijn leven als kunstenaar foto’s met rijen en rijen van zijn bijzondere schilderijen tegen de muren van zijn atelier. Op zwart-wit foto’s lijken het steeds strepen in grijze tinten maar in werkelijkheid vibreren zijn werken. De kleuren lijken op je af te komen en de tinten groen versterken het grijs of het blauw. Heel bijzonder om naar te kijken. In haar lezing gaat Diny van der Aalsvoort in op het leven van Mark Rothko en de ontwikkeling van zijn werk.

Datum: maandag 13 januari 2020
Inloop: 19.45 uur; start: 20.00 uur; einde: 22.00 uur
Locatie: De Tafel van Twaalf, Gebroeders Grimmkade 57, 3446 BZ Woerden
Looproute vanaf zuidzijde station Woerden (12 minuten)
Parkeren kan op de parkeerplaats van Winkelcentrum Snel & Polanen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.