Schilderdag in Kameryck

KUNSTaandenRIJN Woerden organiseert op 26 januari 2018 een gezellige schilderdag in restaurant / vergadercentrum Kameryck aan het Oortjespad. Iedereen kan komen schilderen in een lichte ruimte met uitzicht op het prachtige weidelandschap. Klik hier om meer te lezen en om u aan te melden.

RijnKUNSTprijs. Doet u mee?

KUNSTaandenRIJN Woerden schrijft een wedstrijd uit voor beeldende kunstenaars die in of rond Woerden wonen of werken. Het thema van de wedstrijd is “De vesting Woerden”. Schilders, etsers, beeldhouwers, textielkunstenaars en alle anderen kunnen meedoen. Uw inzending moet 1 mei 2018 klaar zijn. Meedoen of meer weten? Klik hier.

KUNSTKafé voor schilders

Maandagavond 5 februari 2018 is het eerste KUNSTKafé voor schilders en belangstellenden. De toegang is gratis. Als speciale gast vertelt Adri Langbroek over zijn werk. U kunt uw eigen schilderij meenemen om daarover in gesprek te gaan met anderen. Na afloop praten we nog even gezellig na. Inloop: 19.45 uur, einde: 22.00 uur. Locatie: De Tafel van Twaalf, Gebroeders Grimmkade 57, Woerden. Klik hier voor meer informatie. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten wordt op prijs gesteld.

Cursus letterhakken

Michiel Deylius organiseert vanaf januari cursussen letterhakken:
– Cursus voor beginners: zaterdag 24 februari, 3, 10 en 17 maart 2018
– Cursus voor gevorderden: zaterdag 20 en 27 januari, 3 en 10 februari 2018
Klik hier voor meer informatie

KUNSTagenda Woerden

Activiteiten van Kunst aan den Rijn, voor uw agenda:
vrijdag 19 januari 2018 – Kameryck Schilderdag
maandag 5 februari 2018 – KunstenaarsKafé
maandag 19 maart 2018 – KunstenaarsKafé
maandag 14 mei 2018 – KunstenaarsKafé
zaterdag 2 juni 2018 – KunstKonferentie

Expositie Abstract

De Kunstkring Woerden exposeert tot 28 maart 2018 in de bibliotheek van Woerden met de titel “Abstract”. Op vrijdagavond 16 maart is er van 18.00- 20.00 uur een ontmoetingsuur met de kunstenaars. Klik hier voor meer informatie over de expositie.

Bye Bye De Stijl

In het Utrechtse Centraal Museum is tot en met 4 maart 2018 een expositie te zien met werken van hedendaagse kunstenaars die de iconen van de Stijl als uitgangspunt hebben genomen voor hun werk. Lees hier meer over deze expositie.

KUNST in Woerden

Dit beeld vlakbij het station kent waarschijnlijk elke Woerdenaar wel. In de Woerdense courant staat een leuk stukje over het ontstaan en de betekenis van dit monument, gemaakt door de Haagse kunstenaar Hans van der Penne. Er is ook een reportage van RPL Woerden die u kunt bekijken.

Foto: “Onderwijsgek”, CC-BY-SA, bijgesneden

Affiches Jaarbeurs

Nog te zien tot en met 21 januari 2018: De mooiste affiches die zijn gemaakt voor de Jaarbeurs in de afgelopen 100 jaar! Meer informatie over de expositie in het Utrechts archief: Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.