*|MC:SUBJECT|*

Nieuwsbrief nr. 71 – juni 2023


Bianca Wisseloo in etalage SNS  

In de etalage van de SNS bank, Voorstraat 30, is tot en met medio juni werk te zien van Bianca Wisseloo. Ga vooral kijken naar haar surrealistische werk. Bianca schrijft: “Dat is het leuke van kunstenaar zijn: je kunt alles bedenken, ook het niet bestaande.” Op website meer informatie. Met dank aan Hetty Wilming.


KUNSTCitaat van de maand

 

Dit is een citaat uit de film “White Balls on Walls” een documentaire over het veranderingsproces naar meer diversiteit en inclusiviteit binnen het Stedelijk Museum Amsterdam. 


Excursie donderdag 8 juni

KUNSTaandenRIJN organiseert een excursie naar het Centraal Museum Utrecht. We gaan met de trein en lopen 1,5 km naar het museum. In kleine groepen kijken we samen naar het werk van Paul Klemann (geen rondleiding), Ik droom nog steeds van Utrecht. Wil je mee? Mail dan naar kunstaandenrijn.woerden@gmail.com

Meer KUNSTNieuws


Iris Bekkers

Op de website Woerden Rondom, van studenten journalistiek in Utrecht, een interview met docent Iris Bekkers, die in Harmelen lessen geeft in schilderen.
Foto: Fien Claassen


Onder de scheve toren

Dat is het thema van de Linschotense Kunstroute, die te bezoeken is op zaterdag 3 juni. Tweeënzestig beeldende kunstenaars exposeren hun werk op 23 verschillende locaties bij inwoners die daarvoor hun huis, tuin en tuinhuis beschikbaar stellen.

Exposities

Koos, Katja en Yvonne

In de Atriumhal van het St. Antonius Woerden, Polanerbaan 2, 3447 GN Woerden zijn tot en met 7 juli schilderijen te zien van Koos van den Nieuwendijk en Katja Bult-van den Nieuwendijk en beeldhouwwerk van Yvonne Paauwe. Geopend als het ziekenhuis open is. 

Aart Sliedrecht 

Aart Sliedrecht exposeert zijn foto’s van dakpannenfabriek WODAST in de expositieruimte van Galerie Van Slagmaat. Open op 2, 3, 9, 10, 16 en 17 juni van 10-17 uur, Leidsestraatweg 39, Woerden.  De titel van de expositie is Vroeger en Nu.


Dorien Plaat

Tot en met zaterdag 1 juli 2023 exposeert Dorien Plaat (1960 Kumasi, Ghana) met haar schilderijen in Galerie Van Slagmaat. Grote portretten van dieren – en een paar kleintjes. Vlot geschilderd, het onderwerp staat centraal, geen gedoe met achtergronden. Maar verwacht geen lieve diertjes, het werk is wat ongemakkelijk. 


Rondleiding Bon Voyage

Elke 1e en 3e zondag en elke 2e en 4e donder-dag van de maand kan je een rondleiding krijgen als je meer achtergrondinformatie wilt over de lopende tentoonstelling van het stadsmuseum Woerden. Als je een entreebewijs hebt, is deelname aan de rondleiding gratis. 

Cursussen en workshops


Urban Sketching

In deze zomercursus trek je vanaf 19 juni vier dagen naar de mooie plekjes van Woerden. Je leert leuke stadstaferelen en mooie stadsgezichten tekenen en schilderen en welke materialen hiervoor geschikt zijn. Dit alles onder leiding van Meta Jaarsma.

Redactie en samenstelling: Elly Waterman
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* KUNSTaandenRIJN

Heb je nieuws voor de volgende nieuwsbrief? Dat is heel erg welkom. Stuur het ons alsjeblieft toe.
De volgende nieuwsbrief verschijnt over ongeveer een maand.

Wil je iets wijzigen aan de ontvangst van deze nieuwsbrief?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of jezelf uitschrijven.

Ken je iemand die deze nieuwbrief ook wil ontvangen?
Stuur deze dan door. Ieder kan zich gratis aanmelden als abonnee. 

Contact: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.