ThuisKUNSTroute

Tot en met 23 april is de ThuisKUNSTroute te zien in Woerden, Harmelen en Kamerik. Er zijn drie routes uitgezet: Woerden West, 7 kilometer; Van Kamerik naar Harmelen, 8 kilometer en Woerden Oost, 4 kilometer. Deze schilderachtige foto van Gerard de Jong is dan ook te zien, “Schapen in de boomgaard”. 

Nominaties RijnKUNSTprijs

De jury voor de RijnKUNSTprijs heeft vijf werken genomineerd voor de RijnKUNSTprijs, namelijk  “Verfbladders” (Fons van de Reep), “Gestapeld blauw” (Nelleke Kuijpers), “Jonge zwaantjes” (Selma van Diepen); “Vlooiencircus” (Inge Sips) en “Ode aan m’n herbarium” (Anneke Winsemius). Iedereen is welkom op de prijsuitreiking in de biliotheek, 14 april, 17:30 uur. 

Meer KUNSTNieuws

Deel je Museumkaart!

Verblijd een ander met jouw Museumkaart in de Museumweek van 1 t/m 7 april. Wie mag jouw Museumkaart lenen, van wie leen jij een Museumkaart? Er is van alles te beleven. Ken je niemand zonder museumkaart, deel dit dan op de sociale media.

het Orakel van Woerden

De Rotterdamse kunstenaar Han Goam Lim maakte in opdracht van de gemeente Woerden in 1993 dit kunstwerk voor winkelcentrum Molenvliet. De nieuwswebsite In de Buurt schreef eind maart over de betekenis van dit kunstwerk.
Foto: Edoderoo, CC-BY-SA.

Het loket van het Cultuurplatform

Heb je creatieve ideeën? Maar heb je te weinig financiële middelen om die uit te voeren? Het Cultuurplatform kan helpen. Je kan een aanvraag voor een bijdrage doen voor een cultuurprikkel tot 750 euro, maar ook voor grotere bedragen.
P.S. Op 6 april een bijeenkomst over beeldende kunst in het cultuurbeleid.

Folly van Margreet Klaverdijk

Vanaf april is bij Woerden een folly te zien. Margreet Klaverdijk bouwt “Het Stormhuis” op een locatie aan het Kromwijkerpad, ongeveer 200 meter lopen vanaf de Kromwijkerdijk. De folly stond eerder bij Folly Art Norg in Drenthe. Een folly is een bouwwerk zonder nuttige functie, dat vooral dient om er plezier aan te beleven.

Exposities

Jarige kunstenaars

Roel en Gonny van der Bij worden 75 jaar in 2023. Hun jubileumtentoonstelling met schilderijen en beelden is van 14 t/m 29 april te zien in de expositieruimte van Galerie van Slagmaat, op vrijdagen en zaterdagen. De feestelijke opening is op 15 april, om 16:30 uur. Dan lezen zes dichters hun gedichten voor.

Mariska en Erika de Pater

In het Baken (Beneluxlaan 3, Woerden) zijn van 8 april – 8 juli 2023 schilderijen te zien van twee zussen. Erika schildert met acryl plekken uit haar alledaagse omgeving. Mariska werkt met olieverf en laat de vele tinten groen zien die voorkomen in de natuur. Open middag: zaterdag 15 april en 3 juni 2023, van 13:30-16:00.

Arthur Koopmans

Arthur Koopmans exposeert met 33 van zijn realistische aquarellen in het St. Antonius ziekenhuis in Woerden tot 12 mei 2023. De tentoonstelling heeft meerdere thema’s: Stad, dorp en platteland, schepen en water, bos en dieren. In de vitrine staan de beelden van Linda Koers.

Groene HartHuys Bodegraven

In het Groene HartHuys is tot 3 mei een expositie te zien van werken Riet van Veeren (beelden en schilderijen), Rietta van der Kolk (bewerkte eieren), Adrienne Oostveen (schilderijen van tulpen) en Paula de Groot (schilderijen). Het Groene HartHuys is open op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en op afspraak.

Iris Duchateau

Tot en met 8 april 2023 exposeert  Iris Duchateau (1969; Artez, Codarts) met haar schilderijen bij Galerie van Slagmaat in Woerden. De openingstijden zijn vrijdag en zaterdag van 10-17 uur. Leidsestraatweg 36, 3443 BV  Woerden.

Cursussen, lezingen en workshops

Lezing over Jan Vermaat

Op 18 april, 14:00 uur geeft Theo Aarsen een lezing over het leven en werk van Jan Vermaat, de bekende Woerdense kunstenaar. Theo zal daarbij aandacht besteden aan de bijzondere ontwikkeling van Jan Vermaat als kunstenaar en aan de kunstwerken die in Woerden  te zien zijn.

Het SchilderLab Harmelen

Twee nieuwe cursussen starten in de week van 18 april 2023:

Praktijk Photoshop/Lightroom

Op 3 april 2023 een workshop met Jelmer de Haas tijdens het fotografencafé in het Kasteel Woerden. De workshop geeft de deelnemers meer middelen om eigen foto’s efficiënter en beter te bewerken. Je werkt op je eigen laptop met je eigen beelden. Klik voor meer info en aanmelden. Kosten € 79,50 inclusief btw.

Schildercursus

Beeldend kunstenaar Marianne van Dedem start op 11 april 2023 met een schildercursus van tien lessen. Abstract, figuratief, materialen, kleurenleer, compositie; alles komt voorbij. Deelname kost 200 euro, inclusief materiaal en koffie en thee. Locatie: Mijzijde 155, Kamerik. 

Droge naald

Ga afdrukken maken met een professionele etspers. Volgens de Workshop Factory lukt het iedereen. Je hoeft geen ervaring te hebben met grafische drukkunst. Je krijgt individuele begeleiding in het hele proces. Je gaat kaarten drukken in de zgn. ‘droge naald’ techniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.