De jury voor de RijnKUNSTprijs 2023 heeft vijf kunstwerken genomineerd. De wedstrijd is uitgeschreven door Stichting KUNSTaandenRIJN. Het thema dit jaar was “De kleine dingen.” Er zijn 16 inzendingen te zien zijn in de Bibliotheek Het Groene Hart. Het overzicht van alle inzendingen is via deze link te downloaden.

De inzendingen zijn beoordeeld door een professionele jury, die bestaat uit Karel van den Bosch (Cultuurlokaal), Stephanie Rompa (Stadsmuseum), Arthur Koopmans (winnaar van vorig jaar in de categorie 2D) en Gerrit Peele (beeldhouwer en docent).

De jury heeft de volgende werken genomineerd voor de prijs.

  • In de categorie 2D: Fons van de Reep, “Verfbladders” (fotografie); Nelleke Kuijpers, “Gestapeld blauw” (acryl op doek) en Selma van Diepen, “Jonge zwaantjes” (olieverf op linnen);
  • In de categorie 3D zijn genomineerd: Inge Sips, “Vlooiencircus” (geschilderd op een uitgeblazen kippenei) en  Anneke Winsemius, “Ode aan m’n herbarium”.

De winnaars van de juryprijs zijn de werken in categorie 2D en 3D die de hoogste waardering van de jury hebben gekregen. Uit de overige inzendingen wordt de winnaar van de publieksprijs gekozen, op grond van het aantal punten dat is toegekend door het publiek via de stemformulieren die in de bibliotheek aanwezig zijn. De winnaars ontvangen een trofee, gemaakt en gesponsord door Gerrit Peele van Natuursteentijd en door Het Steenen Huys.

Alle inzendingen zijn tot en met 15 april nog te zien. De prijsuitreiking vindt plaats op 14 april 2023 om 17.30 in de Bibliotheek het Groene Hart. Dan wordt ook de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt, waarvoor momenteel gestemd kan worden. Formulieren voor het uitbrengen van stemmen liggen bij de expositie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.