Schilderij Zwaantjes door Selma van Diepen

Woerdenaren stemmen op hun favoriete kunstwerk!

In de Woerdense bibliotheek is de expositie te zien van 16 kunstwerken met het thema “De kleine dingen”. Het zijn de inzendingen voor de RijnKUNSTprijs 2023, georganiseerd door de Woerdense stichting KUNSTaandenRIJN. Een overzicht van alle kunstwerken is hier te downloaden.

Selma van Diepen is een van de deelnemers. Ze heeft een schilderij ingezonden (50 x 70 cm, olieverf op linnen) met de titel Jonge Zwaantjes. Het is een lieflijk lentetafereel waarop zes piepkleine zwaantjes de waterwereld verkennen. “Het is een echt voorjaarsmoment. Waarbij de jonge zwaantjes zwemmen in de sloot waarbij het zonnetje voor mooie reflecties zorgt.” aldus Selma.

Prijsuitreiking

Een deskundige vakjury, met als voorzitter Karel van den Bosch, gaat bepalen wie de winnaars van de RijnKUNSTprijs zullen zijn in de categorie 2D en 3D. Het publiek kiest de winnaar van de publieksprijs. Tot en met 11 april 2023 kan iedereen komen stemmen op zijn of haar favoriete kunstwerken tijdens openingsuren van de Bibliotheek Het Groene Hart Woerden.

De expositie hangt tot en met 15 april in de Bibliotheek Het Groene Hart Woerden, Meulmansweg 27. De prijsuitreiking is op 14 april om 17.30 uur, eveneens in de bibliotheek. Beeldhouwer Gerrit Peele maakt in samenwerking met steenhouwerij Het Steenen Huys de trofeeën die de winnaars dan in ontvangst mogen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.