In de week van 18 september 2021 organiseert Woerden het eerste Iedereen doet mee Festival. Een week vol activiteiten voor alle inwoners en organisaties uit gemeente Woerden. Het gaat om inclusiviteit, de activiteit staat open voor iedereen.

De Stichting KUNSTaandenRIJN wil hier graag aan meedoen op zondag 19 september en zaterdag 25 september, in en om de oude Minkemaschool, door een kunst-snoeperij aan te bieden. In sessies van steeds 45 minuten kunnen bezoekers snoepen van een korte creatieve workshop of kunstervaring. Inschrijven is niet nodig en deelnemers weten van te voren niet wat ze precies gaan doen of meemaken. We willen namelijk voorkomen dat iemand denkt “ik kan toch niet tekenen/schilderen/creatief zijn”. Zo hopen we dat iedereen meedoet, vooral ook buiten onze traditionele doelgroep. Wie er komt, hoeveel mensen, hoe oud of juist jong, dat weten we nog niet. Maar we gaan het aantal bezoekers wel in goede banen leiden op de genoemde dagen. Voor de deelnemers aan workshops gaan we uit van leeftijden vanaf 12 jaar tot en met 99 jaar.

Voor de inhoud van de workshops kun je denken aan:

 • sneltekenen
 • monoprint
 • boetseren
 • linosnede
 • in de regen met crêpe-papier
 • simpel schilderen met acryl
 • aquarelverf vloeit zo mooi op nat papier
 • korte presentatie/beleving van een kunstenaar (buiten vanaf de brandtrap…of binnen als het te slecht weer is)
 • of bedenk iets zelf (workshop ik kan niet tekenen, workshop ondersteboven kijken, workshop het geheugen van je hand, cocktail Rembrandt en Van Gogh……)

Vind je het leuk op zondag 19 september en/of zaterdag 25 september een workshop te begeleiden, meld je dan aan op kunstaandenrijn.woerden@gmail.com. Als je aangeeft welke workshop je wilt geven, denken wij met je mee. In overleg met ons, worden de benodigde materialen vergoed.

Ook als je vragen hebt, laat het ons weten!

2 gedachten over “Kunst-snoeperij workshop geven?

 1. Wat een leuk initiatief.
  Graag doe ik mee op zondag 19 september.
  Eventueel zaterdag, maar dan pas vanaf 14.00 omdat ik in de ochtend les geef.
  Het zal een schilder of tekenles worden, iets wat in 45 min past, daar ga ik nog over denken.

 2. Ik heb me zojuist opgegeven, maar zie nu dat in dat weekend ook de atelierroute Bodegraven meedoet.
  En daar had ik me al eerder voor opgegeven.
  Jammer twee leuke dingen tegelijk.
  De zaterdagmiddag zou dan nog kunnen voor een paar uurtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.