We gaan weer los!


Astrid Baars laat het zien via het Cultuurplatform. We gaan weer los! Astrid heeft haast, want we moeten een heel jaar inhalen. Dat ziet u ook in de nieuwsbrief, helemaal vol. Met activiteiten van KUNSTaandenRIJN, maar ook van anderen. Klik hier om het korte filmpje te bekijken. 

 


 

Woerden wordt vervolgd…


Vanaf oktober organiseren wij het project “Woerden wordt vervolgd…,” met als doel om geïllustreerde verhalen te maken. Dit in het kader van Woerden650. Tekenaars en schrijvers kunnen zich al inschrijven om mee te doen. Je kan meedoen met een korte cursus, maar ook zonder cursus. De cursus wordt gegeven door Winny van Rij en Marijke Abbink.   

 


Mathea Boogert


Eindelijk kunnen we weer een expositie organiseren. Mathea Boogert uit de Meern exposeert haar werk bij Kooijman Interieur & Gladzo Parket aan de Touwslagersweg 14 in Woerden. Het thema van de expositie is Kleur in de Kamer. Klik om meer te lezen over Mathea.

 


 Gezocht: Coördinator cursussen

KUNSTaandenRIJN hoopt dit najaar weer cursussen te organiseren. De behoefte aan creatieve cursussen in Woerden is groot. Wij zoeken een coördinator die contact houdt met docenten, die de administratie bijhoudt en die ook helpt bij de communicatie. Vooralsnog een vrijwillige maar niet vrijblijvende functie. Mail naar kunstaandenrijn.woerden@gmail.com voor meer informatie en een kennismakingsgesprek. 

 


 KUNSTCitaat van de maand

Jean de Groote uit Gent zegt over kunst:

Het gaat om weglaten wat afleidt,
zoals een kopje maar zonder schotel.
Het getoonde kunstwerk is uit de serie “Dialogen.” Citaat: Nederlands Dagblad

  Een kunstvertelling in Coronatijd
George de Wrede neemt u mee naar zijn boekenkast, waar onverwacht een boek van de plank valt. Belangstellend bekijkt hij een foto van een schilderij van Ensor. Lees hoe hij verband ziet met Rubens, die 300 jaar eerder leefde. Hiernaast is het schilderij op zijn kop gezet. Waarom? Klik hier als u dat wilt weten.

 

 

 

 


   

 Expositie RijnKUNSTprijs

De expositie van de RijnKUNSTprijs start op 15 juni a.s. in de bibliotheek Woerden. Tot en met 20 juli kan iedereen daar stemmen voor de publieksprijs. Formulieren daarvoor liggen klaar in de Woerdense bieb. Hiernaast een detail van de inzending van Arthur Koopmans op het thema “De Nieuwe Tijd”.   

 


 

Laagdrempelig workshop geven?

Vindt u het leuk om een keer een korte workshop te geven? Op zondag 19 september en zaterdag 25 september kunt u dat doen tijdens het Iedereen doet mee festival. Kosten voor materialen worden vergoed. Als deelnemers verwachten wij mensen uit de hele Woerdense bevolking. Lees meer hierover en doe mee….

 

 


Meer KUNSTNieuws  


 
Workshop Kijken + Zien

Irene Keyzer geeft op 4 zaterdagen workshops. Je maakt een wandeling door natuurgebied de Ruygeborg (Nieuwkoop). In het atelier haal je de indrukken terug. Dan schilder je wat je ‘gezien’ hebt. Voor iedereen die schilderen leuk vindt en meer wil ontdekken over waarnemen in de natuur en over zichzelf. Klik voor meer informatie.

 


  Sylwia Schóngart


Sylwia Schóngart exposeert bij Galerie van Slagmaat in Woerden van 4 t/m 19 juni 2021. Te bezoeken op vrijdag en zaterdag van 10-17 uur. Zij is gefascineerd door glas, en gebruikt een scala en technieken en vormgeving om glas interessant te maken.

 

 


   
Ineke Smienk

Het oorlogsmonument op begraafplaats Meeuwenlaan staat uitgelicht in de Woerdense Courant. Het beeld, “Opdat wij niet vergeten” is ontworpen door Ineke Smienk. Op de glasplaat zijn gezichten afgebeeld die het verdriet en de wanhoop van de oorlog uitdrukken. De gele driehoekige scherf in het midden staat voor hoop.

    
Michiel Deylius

Deylius heeft zijn atelier in Woerden. Voor de Vereniging voor Penningkunst ontwierp hij deze penning. Met de beelden van racisme op zijn netvlies koos hij als onderwerp: hoe wij met ‘de ander’ communiceren. Op boven- en onderzijde van het rood-zwarte object in steen staat IK – JIJ. Op het randschrift staat: vertel – luister.

 


   

De Schilderclub Woerden….

....exposeert met de groepsopdracht van 2021 voor het raam van Kerkstraat 4. De leden van de club schilderden onder leiding van Peter Kempeneers actrice Scarlett Johansson als Meisje met de parel. De schilderijen zijn te zien zolang het pand leegstaat.  

 


Galerie Sille Oudewater

De zomerexpositie in deze galerie start op 12 juni. Kunstenaars zijn helemaal los gegaan met het thema ‘Draai’. Raderen draaien. Cirkels, lussen, dansen en roteren. Op de foto een object van Saskia Hoeboer met de titel Hand-tol.

 

 


   

Kunstroute Bodegraven-Reeuwijk

Deze route vindt plaats op 18 en 19 september 2021. De route staat ook open voor deelnemende kunstenaars uit Woerden. Zij kunnen exposeren bij lokale deelnemers, maar moeten dan zelf contact zoeken. De deelnemers  staan op de website. Inschrijven voor 15 juni.  

 


Tineke van Strien 

Het Baken laat 40 werken zien van Tineke van Strien uit Wilnis. Op zaterdag 5 juni is er een open middag van 13.30 tot 16.00 uur. Van Strien schildert uiteenlopende onderwerpen: dieren, bloemen, Zeeuwse stranden,  Bijbelse en symbolische kunst. Adres: Beneluxbaan 3, Woerden.

 

   Atelier Domenicus van Tol

In Bodegraven gaat op 5 juni een nieuw atelier open, Atelier Domenicus van Tol, Kerkstraat 61 A, boven de Intertoys. De eerste expositie in het atelier is gewijd aan vier generaties van de Bodegraafse familie Scholten. Hiernaast een werk van de jongste telg, Robert Scholten (1961). Het atelier is alleen op afspraak open.

 Redactie en samenstelling: Elly Waterman
Copyright © 2021 KUNSTaandenRIJN


Heb je nieuws voor de volgende nieuwsbrief? Dat is heel erg welkom. Stuur het ons alsjeblieft toe. De volgende nieuwsbrief verschijnt over ongeveer een maand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.