Mathea Boogert bij een van haar kunstwerken

Mathea Boogert exposeert bij Kooijman Interieur

KUNSTaandenRIJN organiseert een expositie met werk van Mathea Boogert.

De expositie is te zien vanaf 21 mei tot 25 november 2021 bij Kooijman Interieur & Gladzo Parket aan de Touwslagersweg 14 in Woerden. De showroom van Kooijman is de afgelopen periode vernieuwd en we zijn blij dat we weer een expositie kunnen organiseren. En natuurlijk is het voor de showroom weer fijn als mensen gewoon binnen kunnen lopen.

Over Mathea Boogert

De lijfspreuk van kunstenaar Mathea Boogert is ‘De kracht van kleur’ en dat typeert meteen haar werk: kleurrijke schilderijen en tekeningen uitgevoerd in verschillende materialen. Met haar werk wil ze kleur, diepgang en een gevoel voor rust toevoegen aan de wereld.

Al van jongs af aan hebben kleuren Mathea’s interesse. Als kind was ze dol op tekenen en schilderen, haar kamer was een bonte mix van kleuren. Ook haar thuis in De Meern is kleurrijk.
Op haar 50ste besluit Mathea het roer om te gooien en haar hart te volgen. Sindsdien is ze intensief bezig met kleur en kunst. Ze maakt haar schilderijen, tekeningen en collages met gemengde technieken: aquarel , acrylverf, pastel en inkt worden door en naast elkaar gebruikt. Ze is altijd op zoek naar spannende combinaties van kleur en materiaal, waarbij ze de balans van het werk niet uit het oog verliest. Mathea vindt haar inspiratie in de natuur en laat zich leiden door intuïtie.

Een impressie van de expositie bij Kooijman Interieurs

Ze heeft theoretische opleidingen gevolgd bij de Vrije Academie, en is in de praktijk geschoold door diverse kunstenaars.

Naast kunstenaar is Mathea ook actief als kunstzinnig dynamisch coach en geeft ze schilderlessen.

Op haar website, https://matheaboogert.exto.nl en op Instagram, https://www.instagram.com/matheaboogert kunt u meer werk van Mathea Boogert bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.