Winkels zijn dicht, er geldt een avondklok en we mogen nog maar één bezoeker ontvangen. In deze tijden van beperkingen is het juist belangrijk om creatief te blijven! We zien het bij lokale ondernemers, maar ook bij mensen die meer tijd thuis hebben en een hobby oppakken. Hoe houd jij je creativiteit op gang? Wij geven je in ieder geval wat inspiratie!

Meedoen met thuisKUNSTroute?

Het valt ons op dat vele Woerdenaren wandelen. We moeten ook met zijn alleen in beweging blijven. Intussen kunnen de Woerdense kunstenaars niet exposeren. KUNSTaandenRIJN organiseert daarom de thuisKUNSTroute, waarbij je de kunst vanaf de straat kan zien. Alle Woerdense kunstenaars kunnen meedoen, uiteraard ook in Zegveld, Harmelen en Kamerik. Lees meer of meld je direct aan.

Plannen voor Woerden650

KUNSTaandenRIJN heeft een plan voor het feestjaar, Woerden 650 jaar stad, dat in 2022 wordt gevierd. We hopen dat de organisatie van Woerden650 het mogelijk kan maken. Lees hier over dit plan, met daarbij een kort verhaal en tekening als voorproefje.

KUNSTCitaat van de maand

Wie er oog op heeft, ziet iets moois en goeds in alle weer, vindt sneeuw mooi, en brandende zon mooi, en storm mooi, en stilte mooi, koude goed en hitte, heeft alle seizoenen lief. Vincent van Gogh, in een brief aan zijn broer

Even voorstellen: Milou

Milou van Montfort gaat KUNSTaandenRIJN versterken als tekstschrijver. Haar eerste taak die ze oppakt is onze nieuwsbrief, dus daar zullen dit jaar wat veranderingen in te zien zijn. Ook zal ze regelmatig in de KUNSTkajuit te vinden zijn, waar ze werkt aan haar schilderijen. We heten Milou van harte welkom!

Onderzoek CCW gereed

De initiatiefgroep Creatief Centrum Woerden is klaar met hun onderzoeksrapport. De belangrijkste conclusie is dat er veel belangstelling is voor de oprichting van een Creatief Centrum Woerden. Klik hier voor meer informatie.

Lex Polman neemt afscheid

Na vijf jaar heeft Lex Polman afscheid genomen als bestuurslid en voorman van het subsidieloket van Cultuurplatform Woerden. Eind vorig jaar heeft hij het stokje doorgegeven aan Menno Jelluma. Het Cultuurloket hoopt na versoepeling van de huidige corona maatregelen nog een mooi afscheid te kunnen plannen voor meneer Polman.

“Ik schilder met licht”

Je zou bijna niet zeggen dat het fotografie is, maar dat is het werk van Woerdenaar Hans van Ommeren toch echt! Bewonder vanaf 27 februari zijn commercieel en vrij werk in de tentoonstelling “Ik schilder met licht” in Stadsmuseum Woerden.

Atelierroute 2021: Polderen

Stichting Atelierroute Groot Woerden heeft dit jaar weer gekozen om een Kunstlint te organiseren, na het daverende succes van afgelopen jaar. Het thema is ‘Polderen’, geïnspireerd door ‘Ode aan het Landschap’, het thema van het Nederlands Bureau voor Toerisme. Doe jij mee? Houd de website in de gaten!

Kamerik Zelfstandig

In een film van RPL Woerden wordt het beeld van Taeke De Jong in Kamerik besproken. Het beeld staat in het hart van Kamerik en heeft veel symboliek, onder andere het menselijk hart. Foto: Stadsmuseum

Virtueel Kunst Kijken

Galerie Sille uit Oudewater kun je vanaf heden weer bezoeken vanuit je huiskamer! De galerie is met een 360º-camera vastgelegd. Kunstwerken kan je van dichtbij en veraf bekijken, alsof je echt door de ruimte loopt! Bezoek de virtuele galerie hier.

 Bij de Blauwe Meije…

…is in de beeldentuin keramiek van Agnes Valk te zien. In de galerie staan de lichtobjecten van Marijn van Teylingen. Vanaf maart organiseert de Buitenplaats wisselende exposities, waaronder de Niet-Bestaande Vogels van O.C. Hooymeijer. Reden genoeg om eens te gaan kijken!

Nieuwe social sofa

In het park bij de watertoren staat een prachtige social sofa, met zicht op de Parijse brug. De halfronde bank, die doet denken aan een Romeins stibadium is een Initiatief van Stichting “De Meiden van Woerden” met hulp van luc4me. Het ontwerp van het mozaïek is van Ruud Kooger. Vrijwilligers hebben het aangebracht. Op de sofa kan makkelijk 1,5 m afstand gehouden worden, corona-safe.

Cultuurcafé online

Het Cultuurplatform wij jou laten zien! De organisatie post vanaf 8 februari wekelijks een filmpje van een Woerdense cultuurmaker. Wie graag te gast wil zijn kan een korte film inzenden. Meer informatie op de website van het Cultuurplatform.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.