Beeld van Yvonne Paauwe,
gemaakt van Frans zandkalksteen

Elke dag zo veel mogelijk binnen blijven. Thuis werken totdat de muren op je af komen. Vervolgens toch maar even naar buiten gaan, alweer datzelfde blokje om. Ben jij dat ook zo zat? Wij bij KUNSTaandenRIJN in ieder geval wel! Wij vinden het tijd om de creativiteit weer te laten stromen, want niks is zo goed voor een mens dan geïnspireerd te raken, nietwaar?

Helaas blijven de musea en expositieruimtes voorlopig dicht, maar wij laten ons daardoor niet tegenhouden. Daarom brengen we jullie vanaf medio maart de ThuisKUNSTroute. Tijdens de ThuisKUNSTroute zullen een maand lang kunstwerken te zien zijn langs wandel- en fietsroutes in de gemeente Woerden. Achter ramen of in voortuinen. Bij de kunstenaar thuis of bij een kennis. Hartstikke coronaproof, want je kan alle kunst bewonderen in jouw eigen tijd en in de buitenlucht!

De kunst zal te zien zijn vanaf de straat of vanaf de stoep. Je hoeft bij niemand binnen te komen.

Heb je nou zelf beelden gemaakt in je tuin en mag iedereen die wel eens zien? Of staat je hele zolder vol met schilderijen die wel eens wat daglicht kunnen gebruiken? Meld jouw werk dan aan! Geef het adres waar je werk te zien zal zijn door, dan voegen wij het toe aan de route. Oud werk, nieuw werk, een serie, het mag allemaal! Let wel: deelname is op eigen risico. Je dient zelf zorg te dragen voor je kunstwerk. Maar daarbij beperk je tot één adres per kunstenaar; maar gebruik als je wilt al je ramen en de hele tuin. Je mag dus zoveel neer zetten in je raam of rondom je huis wat je wil, maak er mini-museum van.

Alle kunstenaars en creatievelingen mogen meedoen. Een gedicht voor je raam? Foto’s in de tuin? Papiermaché onder luifel? Alles kan en mag.

Heb je geen tuin en geen raam dat van de straat zichtbaar is? Dan kan je ook meedoen. Vraag een vriend(in) of kennis of je daar tijdelijk je werk mag neerzetten. Wie zou dat niet leuk vinden?

Aanmelden kon tot en met 28 februari 2021. KUNSTaandenRIJN verzamelt alle aanmeldingen en we maken er een mooie, actieve en vooral veilige ThuisKUNSTroute van.

6 gedachten over “Doe mee met de ThuisKUNSTroute 2021

  1. Dank je Tineke, het was een idee voor de corona-tijd waarin we nu leven, maar waarom zou het eigenlijk niet vaker herhaald kunnen worden. Onze bottleneck is simpelweg “meer handjes nodig”. Dus wie dit leest, kom eens praten over mogelijkheden tot samenwerking.

 1. Het is een heel leuk idee. Had er ze
  Of ook al over lopen pikeren. Hoe wat leven in de brouwerij. Heb in de straat epp bij ons kinderen klei uit een emmer voor onze deur laten ophalen. Hele leuke foto’s terug gekregen van de resultaten. Mijn vraag mogen er ook meer dingen in het raamkozijn neer gezet worden?

  1. Beste Ilja, ja, je mag zoveel dingen in je raam zetten als je wilt! Ik zal dat in de tekst aanpassen. De kinderen uit jouw straat kunnen zich allemaal aanmelden, dan wordt het nog druk in maart :-). Groeten van Elly Waterman

 2. Hallo Elly,
  Ik vind het een heel leuk initiatief. Dus ik doe graag mee. De foto die je gebruikt is een foto van een beeld dat ik gemaakt heb. Je hebt het gefotografeerd in mijn tuin. Dat is prima, maar het zou leuk geweest zijn als je even had aangebeld om mijn naam te kunnen vermelden. Het is gemaakt van Frans Zandkalsteen.

  1. Wat leuk dat je mee gaat doen Yvonne. Ik loop vaak langs jouw tuin met de mooie beelden en vond het een mooi voorbeeld voor de thuisKUNSTroute, ik had even moeten aanbellen inderdaad. Ik heb je naam er nu bij gezet, met een link naar je website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.