Duo-expositie

Fotograaf Peter van Haastrecht en kunstenaar Diny van der Aalsvoort exposeren van 1 februari tot 1 augustus bij Gladzo Parket & Kooijman Interieurs, Touwslagersweg 14 in Woerden.

Aan de slag voor de RijnKUNSTprijs

Een kleine 30 kunstenaars zijn druk bezig om het thema ‘Camouflage’ te verwerken in hun kunstwerk. Alle werken kunt u bewonderen van 3 tot en met 28 maart in de Bibliotheek Het Groene Hart Woerden. Iedereen kan dan ook een stem uitbrengen voor de publieksprijs. De winnaars worden op 21 maart, 14:00 uur, in de bibliotheek bekend gemaakt.

Creatief Centrum Woerden

Een initiatiefgroep onder leiding van Anne Marie van der Kooij onderzoekt welke behoeften en mogelijkheden er zijn om een creatief centrum in Woerden te realiseren. Voorlopig onder de vleugels van KUNSTaandenRIJN. We houden u op de hoogte. Nieuwsgierig? Mail naar kunst.woerden@gmail.com

 

KUNSTaandenRIJN 2 jaar jong

Het begon in Alphen aan den Rijn waar de club met dezelfde naam: KUNSTaandenRIJN, Annemiek als kunstenaresse vroeg of zij wilde exposeren via hun organisatie. Annemiek deed dat en raakte geïnspireerd: ‘Ik dacht: wat een leuk initiatief, ik wil in Woerden ook wel zoiets voor elkaar brengen.’

Nieuws van anderen

Workshop Rozen schilderen

Snelle technieken met olieverf in de stijl van Gary Jenkins. Zaterdag 28 maart 2020 in de KUNSTKajuit, oude Minkema Woerden. Meer informatie: elineulaen.nl

 

Vrouwen voor de lens

Gewone vrouwen uit Woerden en omgeving. Jaap van der Vooren fotografeerde Adriane van Gulik-de Kok, de parapluverkoopster. George de Wrede geeft u vast een voorproefje in tekst, maar kom ook kijken in het Stadsmuseum Woerden. Dat kan tot 15 maart 2020.

 

Celina Polane natuurfoto’s

Maandagavond 10 februari is er bij de Vogelvereniging Avicultura, Singel 43A in Woerden een presentatie met natuurfoto’s van Celina Polane. Celina is afgestudeerd fotograaf aan De Fotovakschool. De presentatie begint om 20.00. Toegang gratis.

 

Vacature Onderwijsassistent

Het Kalsbeek College zoekt voor de vakken Kunst, Design & Technologie en Techniek een onderwijsassistent met een hart voor kunst.

 

Poëzie tussen kunst

Vrijdagavond 31 januari wordt er in House of Arts in Woerden een poëzieavond georganiseerd. Met dichters Ingmar Heytze, Petra Bakker en Willem Jacobs. De muziek wordt verzorgd door Adriaan Dorresteijn. Entree gratis. Aanvang 19:30 uur. De avond is volgeboekt.

 

De Ploeg

Aldwin Kroeze geeft via de Volksuniversiteit drie lezingen over De Ploeg, een groep kunstenaars die breken met de regels der keurigheid van het hoge noorden. Wanneer de rookpluimen van de Eerste Wereldoorlog goed en wel zijn weggetrokken komt het in Groningen tot een ware artistieke explosie. Vanaf 7 maart. 

Expositieruimte te huur

De Kunstkring Woerden stelt gedurende weekenden hun atelier ter beschikking om erin te exposeren. Er geldt een afsprakensysteem en er wordt een bescheiden vergoeding gevraagd. Klik voor meer informatie.

 

Drie kunstenaars in St. Antonius

Tot en met 3 april 2020 exposeren drie kunstenaars in de Atriumhal van het ziekenhuis aan de Polanerbaan in Woerden. Fotograaf Pascal Gerrits (foto), schilder Giovanni Aspria en beeldend kunstenaar Juliette Schriek.

 

Kunstwerk Eben-Haëzerschool

Dit keramische kunstwerk, De Goede Herder, gaat mogelijk verloren. De kosten om het van het gebouw af te halen, het op te slaan en elders te bevestigen, passen niet in het sloopbudget. Dorpsplatform Kamerik zoekt mensen met een idee voor een nieuwe bestemming. Contact: jzwaneveld@freeler.nl

 

Joke van der Toolen

Joke van der Toolen exposeert van 23 februari tot eind mei in de Pauluskerk in Breukelen. Haar kleurrijke landschappen zijn in deze kerk ook te zien bij de KunstRonde in het weekend van 16 mei 2020.

 

 

Renskej Moes

Textielkunstenaar Renkej Moes woont in Zegveld. In een film van RPL KunsTV vertelt zij hoe zij haar textielkunst samenstelt. Zij maakt nieuwe structuren van kleurige stoffen. Die knipt zij weer in kleinere stukjes, en maakt ze van binnenuit weer groter. Zo ontstaan grotere werken.

 

Debby van Zon

Moderne stillevens, herkenbaar aan de combinatie van fijnschilderwerk, een stukje reliëf en vogels. Ingetogen kleurgebruik, subtiele visuele grapjes en vakmanschap. Zo valt het werk van deze schilder te omschrijven. Te zien bij Galerie van Slagmaat in Woerden tot en met 22 februari 2020.

 

Drie kunstenaars bij Hoek29

Elise Neve (foto) maakt objecten, schalen en sieraden van glas. Michiel Deylius 
is vormgever in steen. Elly Kern schildert modern, figuratief abstract. Hun werk is tot en met 1 maart te zien bij Hoek29, Bodegraven, samen met werk van de vaste exposanten.

 

KunstPark en Akoestival prijswinnaars

Na enkele nominaties in voorgaande jaren, is het vele werk van de vrijwilligers van KunstPark en Akoestival nu beloond met de Cultuurprijs van de gemeente Woerden 2020. Van harte gefeliciteerd! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.