RijnKUNSTprijs 2019

KUNSTaandenRIJN Woerden schrijft voor het tweede jaar een wedstrijd uit voor de RijnKUNSTprijs. Het thema van de wedstrijd is “Speels in Woerden”. Een professionele jury zal de inzendingen beoordelen. Ook wordt een publieksprijs uitgereikt. Lees meer….

Sumi-e workshop

Op 17 november 2018 organiseert KUNSTaandenRIJN een workshop sumi-e. Met deze bijzondere Japanse schildertechniek  kun je prachtige expressieve werken leren maken. In zwart-wit of in kleur. Na afloop van de workshop krijgt u een setje mee naar huis om verder te werken. Klik voor meer informatie.

Atelierroute Groot Woerden

KUNSTaandenRIJN doet mee met de Atelierroute Groot Woerden op 6 en 7 oktober 2018. Klik hier voor alle informatie.

Expositie Lydia Baarda

Van oktober 2018 t/m maart 2019 exposeert bij Gladzo Kooijman Interieurs, Touwslagersweg 14, de Woerdense kunstenares Lydia Baarda. Ze is vooral in de ban van water: beweging, kleur, lijnenspel en lichtval. Lees hier meer…

Geschiedenis

Ter gelegenheid van de maand van de geschiedenis is in het Stadsmuseum van Woerden in oktober het 400 jaar oude schilderij “Het beleg van Woerden” te zien. Klik hier en lees meer over het schilderij.

Exposanten gezocht

Wilt u net als Hans Goslinga (foto) de kans krijgen uw kunstwerken op één van de drie locaties van KUNSTaandenRIJN in Woerden te exposeren? Neem dan per mail contact op. Locaties: Gladzo Kooijman Interieurs, De HALL en Sol Sport.

Open dag SchilderLaB

Inspiratie opgedaan bij de Atelierroute Groot Woerden en wil jij ook (beter) leren schilderen of tekenen? Loop even binnen bij Het SchilderLaB in Harmelen en zie wat zij je te bieden hebben! 6 oktober van 14.00 tot 17.00 uur.

Lezing LHBTI in de kunst

Bij Galerie Van Slagmaat is 8 oktober een lezing over mythologische liefdes in de kunst. Toegang € 5. Aanleiding is de Regenboogweek van Coming Out Woerden, De lezing is volgens de organisatie ook een aanrader voor niet-LHBTI-ers.

Galerie Sille

7 oktober t/m 4 november nieuwe expositie bij Galerie Sille in Oudewater. De expositie van een groep Nederlandse kunstenaars heeft als titel “Loslaten”. Het wordt herfst. De bomen laten hun bladeren los. Tijd om meer los te laten?

Glas en metaal

Tot en met 29 oktober 2018 exposeren Anneke Winsemius en Sylwia Schöngart in het NME-Centrum InBredius in Woerden. Lees meer…

Beeldentuin Zwammerdam

Tot en met 28 oktober contrasteren de verstilde aquarellen van Aad Kouwenhoven met de uitbundige sculpturen van Bruno Filho. Klik om meer te lezen.

Hoek 29

Tot en met 13 oktober exposeren Doetie Spinder met haar kattenkunst, Hannah Kwantus-Felthuis met keramiek en fotograaf Hans ter Hoek in Hoek29, Bodegraven. Lees meer…

 

Rondleiding Stadsmuseum

Om meer achtergrondinformatie te geven bij de tentoonstelling Gestel & Gestel – schilders en drukkers – is er elke eerste zondag en derde donderdag van de maand om 14.00 een gratis rondleiding. Lees hier meer….

Kunstenaar van het jaar

U kunt stemmen voor de kunstenaar van het jaar. Er zijn 8 kunstenaars genomineerd. U kunt bij twee daarvan een stem uitbrengen. Klik hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.