Op vrijdag 6 juli hebben zeven schilders gebruik gemaakt van het aanbod van Aart en Marijke de Bruijn om te komen schilderen in molen De Valk in Montfoort.  Aart is molenaar, Marijke schildert zelf ook. De schilders zijn heel hartelijk ontvangen en voelden zich meteen thuis tussen al het hout van de molen.

 

 

 

 

 

 

 

We begonnen met koffie en een toelichting op de molen door Aart. Marijke liet het kunstboek Wieken, wind en weidevogels zien, met vele manieren om een molen op doek vast te leggen. Geïnspireerd zochten we een plekje, sommigen buiten op de stelling, anderen binnen.

De molenaar hees met de luilift al onze spulletjes naar boven. Vervolgens ging iedereen aan het kijken, schetsen en invullen met kleur. In de molen is het licht sfeervol en gedempt. Door het dunne laagje meel zijn alle oppervlakken op een heel mooie manier dof geworden. 

Buiten scheen de zon. Dat is altijd extra lastig, want de verf droogt snel en omdat de zon draait naarmate het later wordt, veranderen alle schaduwen.

Zo intensief te kijken naar de onderdelen van de molen is speciaal, en vormt, laten we het neutraal zeggen – een uitdaging. Iedereen was zeer geconcentreerd bezig. Bij de lunch konden we even ontspannen in de gezellige ruimte beneden.

Na de lunch bekeken we elkaars werk. Onderling wisselden we nog wat tips uit voor verbeteringen.

 

 

 

 

 

 

 

Nog een paar uur aan de slag en toen kwam aan de heerlijke dag een eind. Voor sommigen veel te vroeg, hoewel iedereen moe en voldaan was. Hieronder een collage van de resultaten. Er is allerlei materiaal gebruikt, houtskool, aquarel, olieverf, acryl, oliepastel en kleurpotlood.

Wie weet kunnen we die binnenkort exposeren in de molen, als alles is afgemaakt en ingelijst.

 

 

3 gedachten over “Terugblik op Schilderdag Molen de Valk, Montfoort

  1. Oh wat eeñ leuke resultaten.

    Ben heel benieuwd naar het eindresultaat.
    Hoop de volgende keer weer mee te kunnen doen.

    1. Leuk he? Het was moeilijk, maar de resultaten zijn toch heel goed! Natuurlijk ben je van harte welkom volgende keer. We zoeken nog een nieuwe plek, dus als je tips hebt, graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.